MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

ΑΕΚ: Ο Μάκης Αγγελόπουλος και το στοίχημα της μεγάλης υπέρβασης (vids)

0

Για ένα ακόμα καλοκαίρι η ΑΕΚ φροντίζει να «ταράζει» τα νερά με τις μεταγραφικές κινήσεις της. Η Ένωση προχώρησε σε μια σπουδαία μεταγραφή, καθώς κατάφερε να ντύσει στα κιτρινόμαυρα, έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και σκληρές διαπραγματεύσεις, τον Μάνι Χάρις. Ο 27χρονος αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας τη νέα σεζόν, έχοντας ως σήμα κατατεθέν την εξαιρετική επαφή του με το αντίπαλο καλάθι.

Την ίδια στιγμή, ο Χάρις ήρθε να προστεθεί σε μια... αλυσίδα ηχηρών κινήσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης, που έχει σαν στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή, φρόντισε για ένα ακόμα καλοκαίρι να δείξει τις προθέσεις του, με την απόκτηση του Αμερικανού αρχισκόρερ.

Το SDNA θυμάται τις προηγούμενες ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του Μάκη Αγγελόπουλου, οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα του κόσμου!

Καρλ Ίνγκλις

Η πρώτη πραγματικά ηχηρή κίνηση της δοίκησης Αγγελόπουλου ήταν ο Καρλ Ίνγκλις. Ο Καναδός «μπομπέρ», με το... φαρμακερό τρίποντο, ήρθε στην ΑΕΚ λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν 2013-14, όταν ακόμα ήταν προπονητής ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Η επαφή του με το καλάθι ήταν εξαιρετική, κάτι που πιστοποίησε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ένωση, ξεσηκώνοντας πολλές φορές τον κόσμο με τα τρίποντά του.

Έμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2014-15 και αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας, με τον οποίο ανέπτυξε εξαιρετική σχέση κατά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ. Highlight της πορείας του στην Ένωση ήταν οι αγώνες κόντρα σε Τρίκαλα και Πανελευσινιακό, όπου «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι με 33 και 28 (με 8/9 τρίποντα) πόντους, αντίστοιχα!

Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ: 14,6 πόντοι, 3,8 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ, 42% στα τρίποντα.

Ποπς Μενσά Μπονσού

Ο Ίνγκλίς ήταν η αρχή, όμως η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή! Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ πυροδότησε τη βόμβα που ακούει στο όνομα Ποπς Μενσά Μπονσού! Ο Βρετανός φόργουορντ, με την επιβλητική παρουσία εντός παρκέ από την πρώτη στιγμή, όχι απλώς «έδεσε» με την ομάδα, αλλά έκανε τη διαφορά! Χαρακτηριστικό πως στο ντεμπούτο του, κόντρα στο Ρέθυμνο κατέγραψε μεγαλοπρεπές double double με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του, αλλά και τα αθλητικά προσόντα του τον έκαναν έναν από τους αγαπημένους της εξέδρας, ωστόσο η πορεία του στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε άδοξα. Κι αυτό γιατί πιάστηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ, το οποίο όχι απλώς ολοκλήρωσε την πορεία του στην Ένωση, αλλά τον οδήγησε να αποσυρθεί από τα παρκέ, καθώς του επιβλήθηκε τιμωρία δύο ετών.

Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ: 15,1 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 59% στα δίποντα.

Μαλίκ Χέρστον

Τη σεζόν 2014-15 ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε... βαλθεί να τρελάνει κόσμο. Η ΑΕΚ αποκτούσε το ένα δυνατό όνομα μετά το άλλο, ωστόσο το... αποκορύφωμα ήταν ο Μαλίκ Χέρστον! Ο Αμερικανός φόργουορντ, με μεγάλη θητεία σε ομάδες Euroleague, όπως η Σιένα και η Γαλατασαράι, αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με την ΑΕΚ να του προσφέρει όλα όσα ήθελε: Χρήματα, ρόλο και χώρο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Βεβαίως, σημαντικό ρόλο στην μεταγραφή του Αμερικανού έπαιξε και η παρουσία του Ποπς Μενσά Μπονσού, καθώς οι δυο τους συνδέονται με στενή φιλία ετών. Στο πρώτο μισό της παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Αμερικανός προσέφερε αρκετές όμορφες φάσεις, Την σεζόν 2015-16, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν άπαντες, με τον Χέρστον να είναι.. σκιά του καλού εαυτού του και να μην παίρνει ρόλο ηγέτη.

Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ: 8,7 πόντοι, 2,7 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 62% στα δίποντα.

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ προχώρησε σε μία ακόμα πολύ σημαντική κίνηση. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος προερχόταν από «γεμάτες» σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπέγραφε στην ΑΕΚ! Η κίνηση αυτή ήταν μια μεγάλη μεταγραφική επιτυχία του Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος κατάφερε να ντύσει στα κιτρινόμαυρα έναν από τους πιο αποτελεσματικούς ψηλούς της Ευρώπης!

Την πρώτη σεζόν του στα «κιτρινόμαυρα» ο «Λου» έδειξε πολύ καλά δείγματα, όντας ο ηγέτης της Ένωσης εντός παρκέ. Η σχέση του με την ΑΕΚ πέρασε από πολλά... κύματα, καθώς το καλοκαίρι του 2016 οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα ο διεθνής φόργουορντ επέστρεψε στην Ένωση, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2016-17.

Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ: 13,9 πόντοι, 6,4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 49,4% στα δίποντα.

Ρόκο Λένι Ούκιτς

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Κράνισκα Γκόρα της Σλοβενίας ο Γιούρι Ζντοβτς αναζητούσε έναν play maker. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ήταν ελεύθερος στην αγορά και προτιμήθηκε αντί του Μπεν Γκόρντον, ο οποίος ήταν στόχος της Ένωσης εκείνη την περίοδο. Και από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του, ο «Rokopedia» κατάφερε να δείξει δείγματα της αξίας του.

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Κροατίας, έχοντας «βαρύ» βιογραφικό στην πλάτη του, έχοντας θητεία -μεταξύ άλλων- και στο ΝΒΑ, έδειξε με το... καλημέρα την ποιότητά του, όντας ο... προπονητής της ομάδας πάνω στο παρκέ. Στην Ένωση έμεινε για μία σεζόν, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην Τσεντεβίτα, υπό τις οδηγίες του Γιούρι Ζντοβτς.

Οι αριθμοί του στην ΑΕΚ: 11,3 πόντοι, 2,8 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ, 53% στα δίποντα.

http://www.youtube.com/embed/Dm_-TilPYi8?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
ΑΕΚ: Ο Μάκης Αγγελόπουλος και το στοίχημα της μεγάλης υπέρβασης (vids)