MENU

Ήταν μια άψογη αγόρευση διάρκειας δύο και πλέον ωρών, πασπαλισμένη με συναίσθημα, έχοντας ευήκοο ακροατήριο όλον τον κόσμο του Άρη, καθώς η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε ζωντανά από την ΚΑΕ της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα συμπεράσματα απ' τον χωρίς γραβάτα αλλά άψογο γενικά Γουλιέλμο (θύμισε Τσίπρα με λευκό πουκάμισο και με λόγια όμορφα για 5ετές πρόγραμμα εξυγίανσης της ομάδας και "κούρεμα χρέος" 50% απ' τα 5 εκ. σε 2.5 εκ. ευρώ, εφ' όσον δεχθούν οι πιστωτές) είναι, κρίνοντας απ' τις αντιδράσεις του κόσμου του Άρη θετικά. Και δεν κάνει λάθος, συνήθως, ο κόσμος...

Ο Γουλιέλμος επανέλαβε όσα είχε πει εδώ και καιρό στο SDNA ότι "κανείς δεν είναι πίσω μου", αλλά πρόσθεσε ότι έχει μια ομάδα φίλων που τον βοηθούν, "χωρίς να είναι και όλοι Αρειανοί". Αυτό είναι που "καίει" τον κόσμο, ή μάλλον για την ακρίβεια, τον "καίει" να μην ξαναπεράσει τη "λαίλαπα Λάσκαρη" η ομάδα. Για τον οποίο, παρεπιπτόντως, ο νυν ιδιοκτήτης - διά πληρεξουσίου αρχικά - της ΚΑΕ είπε ορισμένα πράγματα που ήχησαν ως... καλά, φερ' ειπείν ότι βοήθησαν την ομάδα ενώ ήταν προ διάλυσης και έτοιμη να βγει απ' το άρθρο 99.

Έπεισε ο ιδιοκτήτης γιατί πολύ απλά είπε τη ζοφερή αλήθεια, που μπορεί να μην αρέσει, αλλά έτσι είναι: τα χρέη είναι πολλά (αλήθεια, αυτοί που τα δημιούργησαν δε θα λογοδοτήσουν πουθενά, ο Άρης και η κάθε αθλητική ΑΕ δεν είναι απλά ένα "μαγαζί" που δεν πήγε καλά και το "έκλεισε" κάποιος), τα λεφτά τα διαθέσιμα είναι λίγα, οι πιστωτές δεν είναι όλοι θετικοί (δύο απουσιάζουν απ' το γενικότερο κλίμα συναίνεσης για την άρση του ban), αλλά και η ομάδα κοστίζει μόλις 400 χιλιάρικα, άρα θα είναι καλή, αλλά δε θα μπορεί να κάνει πρωταθλατισμό.

Έπεισε γιατί στηρίζει την επιλογή Αγγέλου, γιατί είπε πως χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση με τους περισσότερους πιστωτές ("από 100 πάρε 50 σε 5 χρόνια, κι αν θέλεις"), όπως και με τους παίκτες, στους οποίους έβαλε μπροστά το αγωνιστικό πλεονέκτημα της παρουσίας Αγγέλου και το διετές συμβόλαιο. Αυτό, άλλωστε, το κομμάτι, το είχε κερδίσει εδώ και καιρό, όταν ο Άρης κατάφερε με τους δικούς του χειρισμούς να φτιάξει μια θεωρητικά καλή ομάδα στα τέλη Ιουλίου, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στα χρονικά στον Άρη!

Έπεισε γιατί είπε ότι θα βάλει 500 χιλιάρικα έξτρα του υπολογισμένου μπάτζετ εσόδων που είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο, επί πέντε χρόνια.

Γενικότερα ο Γουλιέλμος μίλησε για πολλή ώρα χωρίς να "δώσει" το "συν", την "είδηση", που λέμε εμείς οι δημοσιογράφοι, αλλά κατάφερε να δείξει ένα τεχνοκρατικό προφίλ που μετά τους "Αρειανάρες" σε όλα τα αθλήματα, προφανώς και χρειάζεται ο σύλλογος, άρα και το μπάσκετ. Και το έχει καταλάβει αυτό και ο κόσμος.

Το ζητούμενο είναι όλα όσα είπε να αποδειχθούν με πράξεις. Σαφώς δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό ότι μόνος ή με κάποιους "φίλους" κρατάει ένα τόσο μεγάλο "καράβι". Γιατί μπορεί να μην ξέρουμε το Ε9 του, αλλά δεν φαίνεται να είναι και εκατομμυριούχος των εκατομμυριούχων. Είδαμε και τους εκατομμυριούχους εκ Ξάνθης, βέβαια, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Κακά τα ψέματα, είναι δεδομένο ότι τα πάντα στον λεγόμενο επαγγελματικό αθλητισμό όλα εξαρτώνται απ' το αποτέλεσμα. Απ' το αν η ομάδα νικάει. Και σε αυτό ο Άρης φαίνεται ότι έχει καλά θεμέλια, χάρη στην τελειομανία του Αγγέλου. Πήρε καλό τεχνικό team, πήρε παίκτες που θα τα δίνουν όλα, κράτησε τη νέα "σημαία" τον Μποχωρίδη, και θα "ματώνει" στο γήπεδο. Αν κερδίζει, όλα θα είναι καλά. Στην Ελλάδα είμαστε...

Έπεισε ο Γουλιέλμος, πάντα όμως σημασία έχουν τα έργα...