MENU

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, ύστερα από έξι χρόνια στο ΟΑΚΑ, καθώς οι τελικές λεπτομέρειες και οι «όροι - κλειδιά» ρυθμίστηκαν το βράδυ της Κυριακής (19/8) και ο ταλαντούχος παίκτης θα μείνει ελεύθερος σύντομα. Ο Παναθηναϊκός και η πλευρά του παίκτη θα έχουν συνάντηση εντός της ημέρας, ώστε να υπογράψουν και τυπικά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, αφού πρώτα ο καθένας... παρατήθηκε από έναν όρο που έβαζε στο τραπέζι και «κολλούσε» τη σχετική διαδικασία.

Το SDNA είχε αποκαλύψει στις 13 Αυγούστου τις «πράσινες» σκέψεις για την αποδέσμευση του παίκτη. Όμως, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, οι δύο πλευρές είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, αναφορικά με το «διαζύγιο» που ήθελαν να πάρουν.

Το εν λόγω αδιέξοδο προέκυψε λόγω δύο όρων. Ο ένας ήταν η ρήτρα, που θα έβαζε η πλευρά του Παναθηναϊκού και θα αφορούσε την ενδεχόμενη μετακίνηση του «Χαραλαμπό» στον Ολυμπιακό. Στο «τριφύλλι» ήθελαν με αυτή τη ρήτρα να υποχρεώσουν τον παίκτη να μην μπορεί να πάει στους «ερυθρόλευκους» τα επόμενα χρόνια, παρά μόνο αν ο ίδιος ή ο Ολυμπιακός κατέβαλαν ένα σημαντικό ποσό στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο άλλος όρος, που οδηγούσε τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο είχε να κάνει με την αποζημίωση, που ζητούσε η πλευρά του αθλητή, για να λυθεί το οκταετές συμβόλαιο.

Το δεδομένο στις διαπραγματεύσεις ήταν ότι τα νούμερα και στις δύο περιπτώσεις ήταν κοντινά. Παράλληλα, ο «ΒΧ15» θα έπρεπε να παρουσιαστεί τη Δευτέρα (20/8) στην «πρώτη» του Τσάβι Πασκουάλ, κάτι που καμία από τις δύο πλευρές δεν ήθελε, αφού ο παίκτης δεν βρίσκεται στα σχέδια του Καταλανού τεχνικού για την ερχόμενη σεζόν.

Στο μπάσκετ και ειδικά στο top ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ασυνήθιστες οι κινήσεις που γίνονται συχνά στο ποδόσφαιρο και θέλουν... καρφίτσωμα του δελτίου και ατομικές προπονήσεις. Για τον λόγο αυτό, το βράδυ της Κυριακής υπήρξε νέα επαφή, για να συζητηθούν αυτοί οι δύο όροι.

Έτσι λύθηκε το... αδιέξοδο

Ύστερα από νέες διαπραγματεύσεις η «χρυσή τομή» βρέθηκε και τα δεδομένα της αποδέσμευσης του 21χρονου φόργουορντ έχουν ως εξής: ο Χαραλαμπόπουλος φεύγει από το ΟΑΚΑ δίχως να πάρει αποζημίωση, παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του προβλέπει ακόμα έξι χρόνια (μέχρι το 2024 ήταν η επέκταση που υπέγραψε τον Ιούλιο του 2016), ενώ παράλληλα δεν θα μπει ρήτρα, που να αφορά τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» δέχθηκαν να μην μπει τελικά η συγκεκριμένη ρήτρα, τονίζοντας πως εφόσον ο παίκτης είναι ελεύθερος μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στην καριέρα του. Άλλωστε, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης θεωρούν πως όποιος θέλει να παίζει στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να το κάνει με την καρδιά του, ενώ αν θέλει να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο, είναι ελεύθερος να το πράξει, από τη στιγμή που είναι free agent.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το γεγονός ότι ο Χαραλαμπόπουλος συμφώνησε να μην πάρει αποζημίωση, δείχνει και την πρόθεσή του, η οποία δεν ήταν να «κάτσει» πάνω σε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με μεγάλες απολαβές, που όμοιό του δεν έχει κανένας άλλος πιτσιρικάς στην Ελλάδα (ενδεχομένως και στην Ευρώπη). Ένα συμβόλαιο που θα του απέφερε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια, το οποίο εκείνος τελικά άφησε, γιατί ήθελε να παίξει.

Οι νέες διαπραγματεύσεις, λοιπόν, έφεραν και την οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που οδηγεί τον Χαραλαμπόπουλο στην αγορά των ελεύθερων παικτών άμεσα.

Η επόμενη μέρα του παίκτη

Σε πρώτη φάση, ο παίκτης θέλει να αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχει θέσει ως πρώτο στόχο κάποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όμως, εντός συνόρων το όνομά του βρίσκεται ψηλά στις λίστες ομάδων και το project που παρουσιάζει τον καθιστά περιζήτητο για αρκετούς συλλόγους.

Από την ελληνική αγορά τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον, που θεωρείται σίγουρο πως θα μετουσιωθεί σε πρόταση, από το Λαύριο, τον Άρη και το Περιστέρι. Ταυτόχρονα, οι φήμες λένε ότι και ο Προμηθέας... παραμονεύει για την περίπτωση του 21χρονου φόργουορντ.

Αντίθετα, αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για τον παίκτη. Σε μια αρχική συζήτηση, που είχε γίνει προ εβδομάδων, οι Πειραιώτες είχαν μεταφέρει πως το ρόστερ τους έχει «κλείσει» και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει ο «Χαραλαμπό» στη φετινή ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Παρ' όλα αυτά, με δεδομένο το potential του παίκτη, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, πως σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος θεωρεί ιδανικό προορισμό για την καριέρα του μία ομάδα με δύο αγώνες την εβδομάδα, από άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η οποία θα του δώσει ρόλο, χρόνο και ευκαιρίες, αφού ο μεγάλος του στόχος βρίσκεται στο φινάλε της σεζόν που έρχεται: στο draft του 2019.

Η παραίτηση για αποζημίωση, Ολυμπιακό και η επόμενη μέρα του Βασίλη!