MENU

Όχι, δεν είναι όλοι έτσι, ωστόσο, υπάρχει μια σαφέστατη ροπή σε αθλητές που γεννήθηκαν από το 1990 και μετά να «μιλούν» περισσότερο απ’ όσο παίζουν. Μέχρι ένα όριο είναι και σημείο των καιρών και μια λογική εξέλιξη της ζωής με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την έλλειψη παιδείας ως προς τη χρήση τους. Αυτό είναι κατανοητό και μπορείς να το ερμηνεύσεις. Επίσης, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τραγική συνέντευξη και συμπεριφορά του Δημήτρη Αγραβάνη απέναντι σ’ έναν συμπαίκτη του.

Συγκρίνετε πως «ξεπροβόδισε» τον Παπαπέτρου ο Πρίντεζης (και ο Παπανικολάου) και πως ο Αγραβάνης. Ο ένας έχει κατακτήσει τα πάντα και είναι ένα ίνδαλμα για τους νέους και ο άλλος είναι ένας από αυτούς που πρέπει να παίρνουν αυτόγραφα από τον Πρίντεζη και τον Σπανούλη.

Βέβαια, μέχρι ένα σημείο αυτό που ήθελε ο συνεντευξιαζόμενος και ο δημοσιογράφος το πέτυχαν. Ο ένας είδε τ΄όνομα του να γίνεται βασικό θέμα στα σάιτ και ο άλλος το «θέμα» του να παίρνει πολλά κλικ. Επίσης, ο παίκτης δεδομένα κατάφερε να εξιτάρει μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού που θα βροντοφωνάξουν «Αγραβάνης, οε,οε», χωρίς καν να απαιτήσουν να τους χαρίσει έναν τίτλο ή μια καλή αγωνιστική απόδοση.

Το γεγονός που ασχολούμαστε με τον Αγραβάνη και τον κάθε Αγραβάνη ίσως και να είναι λάθος δίνοντας αξία σε φτηνά λόγια που ξεπερνούν τον άγραφο νόμο σεβασμού μεταξύ των αθλητών, αλλά είναι ένα καλό παράδειγμα για να πούμε δύο πράγματα. Δεν απαιτούμε από τον Αγραβάνη να κοιτάξει δίπλα του τον Βασίλη Σπανούλη που το 2010 έκανε την αντίθετη διαδρομή διότι ο Θεσσαλός όσο και αν τον γουστάρουμε ή το αντίθετο είναι ένας ΑΘΛΗΤΗΣ που λιώνει στην προπόνηση και έχει κατακτήσει τα πάντα. Δεν απαιτούμε να καταλάβει πως προσβάλλει πρώτα τον αρχηγό του.

Απαιτούμε, όμως, να καταλάβει πως βάζει μια βόμβα συθέμελα στην εθνική ομάδα (εκτός και αν δεν κληθεί ξανά), απαιτούμε να σεβαστεί έναν συναθλητή του και απαιτούμε αυτός και όλοι οι πιτσιρικάδες σαν και αυτόν να ράψουν το στόμα τους και να παίξουν μπάσκετ. Αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες του Ολυμπιακού. Απλώς, αυτές οι συμπεριφορές στον Πειραιά είναι περισσότερο αποδεκτές.

Θεωρώ και ελπίζω πως ανάλογο ατόπημα στο ΟΑΚΑ θα είχε τιμωρηθεί και θα είχε γιουχαριστεί από την εξέδρα. Σαφώς και δεν τους τσουβαλιάζουμε όλους καθώς παιδιά όπως ο Σλούκας (και αρκετοί ακόμη) για παράδειγμα δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για κουβέντες, κολομπαρέματα ή μπλιμπλίκια.

ΥΓ: Δεν εξετάζω αν ισχύουν οι φήμες που λένε πως ο Αγραβάνης ήταν Παναθηναϊκός από μικρός γιατί δεν παίζουν κανένα ρόλο. Αυτό είναι αλατοπίπερο στην κουβέντα. Εξετάζω πως οι παίκτες αυτών των ηλικιών έχουν χάσει την ουσία. Αντί να λιώνουν στο γήπεδο και να παίζουν μπάσκετ μιλάνε και μάλιστα πολύ.

ΥΓ2: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής, Πρίντεζης, Ζήσης, Παπαλουκάς τη χάιδευαν την …σπυριάρα. Τα τελευταία χρόνια την έχετε κάνει να… κλαίει με τις παπαριές.

ΥΓ3: Αν ο Παππάς είχε δώσει μπουκέτο σε νυκτερινό μαγαζί ή είχε κάνει τέτοιες δηλώσεις θα τον είχαν σκίσει.

ΥΓ4: Αν διαβάσετε τη συνέντευξη του Παπαπέτρου στην Πράσινη θα βρείτε πολλές διαφορές σε όλα τα επίπεδα και ούτε μια λέξη προσβολής. Και φυσικά κανένα οπαδιλίκι και ας ήταν ο Αργύρης αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Σοβαρευτείτε, «κλαίει» η... σπυριάρα!