MENU

Ο Μάικ Τζέιμς ήρθε στο φίνις της σεζόν 2017-18 στον Παναθηναϊκό για να προσθέσει μία ακόμα απειλή στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Ο εκρηκτικός γκαρντ συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, δείχνοντας σε αρκετές περιπτώσεις την ποιότητά του.

Πλέον, ο άλλοτε παίκτης των Φοίνιξ Σανς είναι ελεύθερος στην αγορά και αναζητεί το επόμενο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Όπως, άλλωστε, είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του στο SDNA πλέον ψάχνει ένα.... σπίτι για να συνεχίσει την καριέρα του, κάτι που σημαίνει πως πλέον αυτό που έχει σαν στόχο είναι ένα πολυετές συμβόλαιο.

Με δεδομένο πως ο Τζέιμς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες της «πράσινης» εξέδρας, λόγω της... τρέλας, της αθλητικότητας και της μπασκετικής ποιότητας που βγάζει στο παιχνίδι του, κυκλοφόρησαν αρκετά σενάρια που τον φέρνουν πότε πολύ κοντά και πότε... να απομακρύνεται η περίπτωσή του για τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, αλλά και διάφορα blogs τον εμφάνισαν μάλιστα τα τελευταία 24ώρα κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Μόνο που στην υπόθεση αυτή τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πολύ διαφορετικά...

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Τζέιμς δεν έχει συζητήσει καμία πρόταση με τον Παναθηναϊκό Superfoods, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει πρόταση από τον Παναθηναϊκό! Και μάλιστα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολα θα υπάρξει και πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδος προς τον αγαπημένο Μάικ της πράσινης εξέδρας.

Στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν την αναμφισβήτητη προσφορά, αλλά και την αξία του στον μπασκετικό χάρτη, όμως μετά την συμφωνία με τον Νικ Καλάθη για τα επόμενα τρία χρόνια, δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε συζητήσεις που θα επιβαρύνουν την ομάδα στα γκαρντ με δύο παίκτες που θα αμείβονται με 4 εκατ. ετησίως. Σε μία άλλη εποχή ίσως, στην Ελλάδα των μνημονίων και των capital controls είναι υπέρβαση ακόμα και η παραμονή ενός παίκτη με συμβόλαιο 2,2 εκατ. ετησίως...

Εξάλλου, τα δεδομένα της υπόθεσής του Τζέιμς έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες δύο θητείες του στον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό γιατί ήταν διαφορετικά τα πράγματα όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2016 με συμβόλαιο 800.000 δολάρια και διαφορετική η κατάσταση όταν επέστρεψε στο «τριφύλλι» στα τέλη της σεζόν 2017-18, παίρνοντας 100 χιλιάδες τον μήνα για συμβόλαιο τριών μηνών. Ο Τζέιμς είχε στόχο να παραμείνει ενεργός στην ευρωπαϊκή αγορά και να δείξει την αξία του και ήταν δευτερεύον κίνητρο του το οικονομικό, καθώς προερχόταν από ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Η μετοχή του στο μπασκετικό χρηματιστήριο έχει ανέβει, κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα και από τα χρήματα που δείχνουν διατεθειμένες να προσφέρουν τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και η Αρμάνι Μιλάνο, για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Αμερικανός άσος πλέον συζητά για συμβόλαια τα οποία φτάνουν τα 5 εκατ. συνολικά σε βάθος τριετίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσφέρει συμβόλαιο ύψους 1,7 εκατ. το χρόνο στον Αμερικανό, την ίδια στιγμή που η Αρμάνι προσφέρει 1,5 εκατ. το χρόνο.

Χρήματα τα οποία δεν μπορεί να... πλησιάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods, ο οποίος θα επιχειρήσει να βρει τον επόμενο Τζέιμς ή κάποιον που θα μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση στο παιχνίδι. Ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να κατατεθεί πρόταση στον Τζέιμς προς το παρόν είναι λιγότερες κι από ελάχιστες... Και μπορεί ο Γιαννακόπουλος να έχει συνηθίσει τον κόσμο σε ουκ ολίγες... τρέλες σε μεταγραφές, όμως όλα δείχνουν ότι ο κύκλος του Αμερικανού στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε.

Η αλήθεια και... τα παραμύθια για Τζέιμς και Παναθηναϊκό!