Ο ΓΣΛ Φάρος μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο παιχνίδι. Οι Λαρισαίοι ήταν αποτελεσματικοί και χάρη σε Παπαντωνίου και Μπαρτ πήραν τα ηνία του αγώνα (15-5, 4’). Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη. Οι «κιτρινόμαυροι» με επί μέρους 10-0 έφεραν στα ίσια το παιχνίδι (15-15, 6’). Η συνέχεια άνηκε στους «κιτρινόμαυρους», καθώς Γκριν και Μαυροειδής ανέλαβαν δράση και το προβάδισμα άλλαξε χέρια (16-22, 7’). Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από Μουράτο και Μπαρτ, όμως η ΑΕΚ έκλεισε το δεκάλεπτο διατηρώντας τον έλεγχο, χάρη στον Πάντερ για το 25-31 της πρώτης περιόδου.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν υψηλός και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Φένερ να κρατάει εντός αγώνα την ομάδα του στα πρώτα λεπτά (31-35, 13’). Η ΑΕΚ βρήκε και πάλι λύσεις από Ξανθόπουλο και Μαυροειδή και διατήρησε το προβάδισμά της (35-43, 15’). Ο Στιβ Μπαρτ ανέλαβε δράση και με δικά του καλάθια έφερε και πάλι τον Φάρο σε απόσταση... αναπνοής (43-44, 16΄). Η Ένωση, όμως διατήρησε τον έλεγχο. Ο Μάικ Γκριν με δικές του προσπάθειες έφερε ξανά σε θέση ισχύος την ομάδα του (43-52, 18’). Η Ένωση διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια με +7 (47-54).
Η ΑΕΚ έπαιξε καλές άμυνες στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οδήγησε σε λάθη τον ΓΣΛ Φάρο και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (47-57, 22’). Ο Λαρεντζάκης ήταν ο παίκτης που έκανε όλη τη δουλειά, επιθετικά, για την ΑΕΚ και αυτό βοήθησε ώστε η Ένωση να ανεβάσει τη διαφορά ακόμα περισσότερο (51-65, 25’). Ο ΓΣΛ Φάρος ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα και με επί μέρους 6-0 επανήλθε στη διεκδίκηση του αγώνα (57-65, 28’). Ο Μαυροειδής με 1 βολή ήταν αυτός που έγραψε το 57-66, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.
Οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα και μείωσαν στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου με τον Σάφτενααρ (62-68, 31’). Ο Βινς Χάντερ ανέλαβε δράση επιθετικά, εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών του και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά (66-78, 35’). Ο Χάντερ εκμεταλλεύτηκε μία ακόμα πάσα του συμπαίκτη του και ανέβασε τη διαφορά (66-80, 36’). Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων η κατάσταση δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να φτάνει στη νίκη και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.
Τα δεκάλεπτα: 25-31, 47-54, 57-66, 75-86.
Ο MVP: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε τα... πάντα στο παρκέ, έχοντας 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, όντας το σημείο αναφοράς της Ένωσης.
Ο Σκληρός: Ο Βινς Χάντερ εκμεταλλεύτηκε τις πάσες των συμπαικτών του και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην αναμέτρηση της Λάρισας.
Ο Αόρατος: Ο Τράβις Μπάντερ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Ο Πεσμένος: Ο Μανώλης Παπαμακάριος δεν βοήθησε την ομάδα του όσο θα περίμενε, έχοντας μόλις 3 πόντους.
Η Στιγμή: Η εντυπωσιακή συνεργασία Λαρεντζάκη-Χάντερ που κατέληξε σε όμορφο κάρφωμα του Αμερικανού.
Η Γκέλα: Η εκκίνηση του ΓΣΛ Φάρου στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο 5λεπτο της τρίτης περιόδου η ομάδα του Σκουρτόπουλου βρέθηκε στο -14 (51-65).
Η Εξέδρα: Λιγοστός κόσμος στο κλειστό της Νεάπολης, δεν ξεπερνούσε τα 500 άτομα, όμως η ατμόσφαιρα ήταν θερμή, ειικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
