Το SDNA σας είχε ενημερώσει για την συμφωνία του Άρη με τον 24χρονο φόργουορντ από τις 15/8 και λίγες μέρες αργότερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε και επίσημα το deal με τον απόφοιτο του FGCU, που την περσινή σεζόν μέτρησε 10,5 πόντους, 7,9 ριμπάουντ και 1,4 μπλοκ ανά παιχνίδι στο NCAA.
Ο νεαρός άσος θα πάρει μέρος στη προετοιμασία του Άρη και εφόσον ικανοποιήσει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα υπογράψει διετές (1+1) συμβόλαιο συνεργασίας. Έτσι, αν ο Μόραντ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη, θα γίνει η δεύτερη μεταγραφική κίνηση του Άρη από τις ΗΠΑ, μετά τον έμπειρο Κάιλ Ουίβερ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Demetris Morant.
Ο γεννημένος στις 20 Αυγούστου του 1992, ύψους 2.06 μ., σέντερ, εντός των προσεχών ημερών θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πάρει μέρος στην προετοιμασία του ΑΡΗ και εφόσον ικανοποιήσει την τεχνική ηγεσία, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνια με την ομάδα μας.
Ο Demetris Morant φοίτησε στο Bishop Gorman High School της Nevada και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο του UNVL, πριν μεταγραφεί στο Florida Golf Coast University, για οικογενειακούς λόγους. Αποφοίτησε από το αμερικανικό κολέγιο πέρυσι (2016-17) και σε 25.7 λεπτά ανά αγώνα μέτρησε 10.5 πόντους (με 76% στα δίποντα), 7.9 ριμπάουντς και 1.4 κοψίματα. Ήταν η καλύτερη σεζόν του κατά την τετραετή παρουσία του στο NCAA, αφού αναδείχτηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας και κορυφαίος αμυντικός της περιφέρειάς του».