Ο κόσμος του Ολυμπιακού αγωνιούσε και ρωτούσε κάθε μέρα για την τελευταία μεταγραφή της ομάδας του: "Τι γίνεται; Γιατί αργούμε έτσι; Τόσο παικταράς είναι ο Εντι, που καθυστερεί να απαντήσει;" είναι μερικά από όσα λέγονταν εδώ και καιρό από τους φιλάθλους των Πειραιωτών. Τελικά η αγωνία τους λύθηκεμε τον καλύτερο τρόπο, από την στιγμή, που οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν σε μία ακόμη σπουδαία κίνηση (μετά από αυτή του Μπράιαν Ρόμπερτς) με την απόκτηση του Χόλις Τόμπσον. Αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να πάρει ο Ολυμπιακός τον πρώην παίκτη των Σίξερς. Και οι λόγοι ήταν αρκετοί.
Ο πρώτος είχε να κάνει με το ότι δεν πίστευα ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα ήθελε να προσθέσει ένα ακόμη "βαρύ χαρτί" στη περιφέρεια. Συμφωνούσα, δηλαδή, με αυτούς που έλεγαν ότι θα πάει σε έναν παίκτη, που δεν θα "επηρέαζε" αγωνιστικά κυρίως τον Παπανικολάου με τον Παπαπέτρου. Την ίδια ώρα επίσης περίμενα ότι ο Τόμπσον με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έβρισκε δίοδο, ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Εδώ έχουν βρει συμβόλαιο πιθανοί και απίθανοι παίκτες φέτος. Παίκτες, που τα στατιστικά τους τουλάχιστον δεν ήταν τέτοια, που θα μπορούσαν να τους δώσουν συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Οπως ο Ρόις Ο' Νιλ, που από την Κανάρια -μέσω Ζαλγκίρις- πήγε στους Γιούτα Τζαζ.
Τελικώς ο Τόμπσον δεν βρήκε αυτό, που έψαχνε, και ο Ολυμπιακός, κινούμενος μυστικά και μάγκικα τον έκανε δικό του. Και με αυτή τη προσθήκη οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν την υπέρβαση, σπάνε το δικό τους ταβάνι και δηλώνουν αποφασισμένοι για το καλύτερο δυνατό, ώστε να επιστρέψουν στις κούπες. Φέτος έμειναν με άδεια τα χέρια και αυτό τους έχει κοστίσει, όπως είναι λογικό, πάρα πολύ.
Τι παίρνουν από τον Τόμπσον; Κατ' αρχάς έναν πολύ καλό σκόρερ. Το μπάσκετ αλλάζει, μαζί και ο Ολυμπιακός. Αμυνα δεν πρόκειται να σταματήσει να παίζει, αλλά η τάση του φέτος θα είναι περισσότερο επιθετική. Και για αυτό το λόγο αποφάσισε να πάρει έναν pure σκόρερ και δη σουτέρ, που θα τον στηρίξει κυρίως τις μέρες, που θα υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση.
Είναι ψηλός για "πλάγιος" παίκτης, αφού βλέπει τον κόσμο από τα 203 εκατοστά, αλλά το "καυτό" του σουτ είναι η απάντηση σε όσα εμπόδια βρει μπροστά του. Δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ο Λοτζέσκι, ο καθένας, ωστόσο, έχει τα πλεονεκτήματά του και τα μειονεκτήματά του. Ενα από τα τελευταία είναι ότι θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Οπως και να το κάνουμε, είναι ένα θέμα, που πρέπει να προσπεράσει ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, η απόκτηση του οποίου έχει φέρει κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις του κόσμου. Βλέπετε, εκτός των άλλων, μετά από χρόνια η ομάδα τους παίρνει και πάλι ξένους παίκτες κατευθείαν από το ΝΒΑ. Κάτι τέτοιο είχε να γίνει από το 2010 και τον Ράσο Νεστέροβιτς.
Ναι, συμφωνούμε, τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο. Αυτό, όμως, που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε εντυπωσιακά τις μεταγραφές του με τους Αγγελόπουλους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Και έπεται και συνέχεια με τις ανανεώσεις του Παπανικολάου και του Παπαπέτρου.
Αλλά και οι φίλαθλοι κάνουν το καθήκον τους, αφού έχουν "'φύγει" ήδη πολλά διαρκείας. Και σίγουρα ο Τόμπσον είναι κίνηση, που θα κάνει ακόμη περισσότερο κόσμο να πάρει εισιτήριο. Δεν είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, αλλά τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στο ΝΒΑ δεν είναι λίγο πράγμα. Και πιστεύουμε ότι συμφωνείτε μαζί μας οι περισσότεροι από σας.