MENU

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζει να ενισχύει τον ελληνικό του «κορμό» κι έπεισε τον Κωνσταντίνο Μήτογλου να επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και να ενταχθεί στο ρόστερ του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Έτσι, ο νεαρός ψηλός υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο που θα του αποφέρει χρήματα από το μπάσκετ, αφού την τελευταία τριετία έπαιζε στο κολέγιο του Wake Forest.

Ο Μήτογλου θα φορά τα πράσινα για, τουλάχιστον, τέσσερα χρόνια με ένα συμβόλαιο που τον εξασφαλίζει. Άλλωστε, αν και ο 21χρονος προέρχεται από μία οικογένεια με παράδοση στον αθλητισμό, αφού ο πατέρας του ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αυτό δεν σημαίνει πως είχε ποτέ πολλά χρήματα.

Ο νεαρός όμως επέλεξε το σωστό δρόμο, πήγε στις ΗΠΑ για να συνδυάσει αγωνιστική βελτίωση και σπουδές κι εξαργυρώνει την πρώτη με ένα πολύ καλό συμβόλαιο που, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, θα του αποφέρει 1.650.000 ευρώ σε βάθος 4ετίας.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν σχέση με όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα, αφού δεν θα μπορούσε η πρώτη του σεζόν να του αποφέρει 150.000 όπως είχε γραφτεί και λεχθεί. Τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα...

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μήτογλου θα λάβει 250.000 ευρώ στον πρώτο χρόνο συμβόλαιό του: ένα ποσό που αυτή τη στιγμή τον κατατάσσει στη λίστα των «χαμηλόμισθων» του Παναθηναϊκού, δεδομένου πως οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης θα παραχωρηθούν δανεικοί και δεν θα βρίσκονται στο «πράσινο» ρόστερ.

Για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του, ο πρώην παίκτης του Άρη και του Wake Forest θα αποκομίσει 350.000 ευρώ, ενώ τον τρίτο 450.000. Όσον αφορά στον τέταρτο και τελευταίο χρόνο του νέου του συμβολαίου, ο Μήτογλου θα λάβει 600.000. Όλα τα ποσά αφορούν στις «καθαρές» απολαβές του παίκτη, αφού οι μεικτές πλησιάζουν τα 2.3 εκατομμύρια.

Φυσικά, ο Μήτογλου δεν είναι ο μόνος που θα αποκομίσει «κέρδος» από τη μεταγραφή, αφού και ο Παναθηναϊκός έχει βρει έναν παίκτη που μπορεί να βασιστεί πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, είναι ένας από τους λίγους Έλληνες ψηλούς της νέας «γενιάς» που έχουν ξεχωρίσει. Μαζί με τον Παπαγιάννη που έχει πάρει ήδη το δρόμο για το ΝΒΑ, ο Μήτογλου είναι το πιο ποιοτικό «προϊόν» της νέας γενιάς στις θέσεις των ψηλών. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο βρίσκονται στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» έχουν ενισχύσει το ελληνικό τους στοιχείο με τους Ζακ Όγκαστ, Θανάση Αντετοκούνμπο, καθώς και τον Ίαν Βουγιούκα, αν και ο τελευταίος λόγω ηλικίας δεν θα μπορεί να αποτελέσει μέλος του κορμού σε μερικά χρόνια από τώρα. Στην «εξίσωση» μπαίνει και το γεγονός πως οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» αναμένουν πως οι Χαραλαμπόπουλος-Λούντζης θα επιστρέψουν βελτιωμένοι στο ρόστερ, μετά τη φετινή σεζόν, που θα δοθούν δανεικοί.

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μήτογλου στον Παναθηναϊκό!