MENU

Απίστευτο περιστατικό βίας καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του “parthenonradio.com”, Σπύρος Γραμμένος, κατά τη διάρκεια του χθεσινού πέμπτου τελικού στο ΣΕΦ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Στο ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί μάλιστα ακούγεται η λεκτική επίθεση που δέχεται από δημοσιογράφο του Ολυμπιακού, ο οποίος τον βρίζει και τον... διώχνει με το “έτσι θέλω” από τα δημοσιογραφικά θεωρεία ενώ εκείνη τη στιγμή έκανε τη μετάδοση του αγώνα, με το ίδιο άτομο να τον δίνει στη συνέχεια “βορά” στις ορέξεις των ανεγκέφαλων της κερκίδας!

Μπουνιά στην καρωτίδα, κλωτσιές ενώ ήταν πεσμένος κάτω, μία εξ αυτών μάλιστα να τον βρίσκει στο μάτι και να του το μαυρίζει κι ο ίδιος να παρακαλάει να σταματήσουν! Αυτό ήταν το σκηνικό τρόμου που καταγγέλλει στο SDNA ο Σπύρος Γραμμένος, που έχει ήδη καταθέσει στην ασφάλεια Πειραιά, ενώ η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί και στο τμήμα Αθλητικής Βίας.

«Μέχρι το τέταρτο δεκάλεπτο δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Μετά από λίγο άρχισαν όλα. Όταν είπα το σκορ, μετά το τρίποντο του Αγραβάνη, μου επιτέθηκε φραστικά ένας δημοσιογράφος του Ολυμπιακού που βρισκόταν ακριβώς δίπλα μου. Ήταν περίπου 45-50 ετών, εύσωμος, αλλά δεν τον γνωρίζω. Μου έλεγε “πώς μεταδίδεις έτσι, μας έχεις πρήξει τον... Σήκω φύγε. Θα σου σπάσω το λάπτοπ. Έβριζε...», αναφέρει αρχικά ο δημοσιογράφος του “parthenonradio.com”.

«Τότε εγώ τα μάζεψα και πήγα να φύγω. Δεν ήθελα να προκαλέσω. Εκείνη τη στιγμή όμως έκανε νόημα σε κάποιους οπαδούς που βρίσκονταν από πίσω. Με πλησίασε ένας εύσωμος τύπος, ύψους περίπου 1,85 μ., μου φώναζε “τι πανηγυρίζεις!” και μου έριξε μία μπουνιά στην καρωτίδα! Στη συνέχεια άρχισα να κατεβαίνω προς τα κάτω για να πάω στην αίθουσα προς το γραφείο Τύπου και υπήρξε νέα επίθεση. Πρώτα με κλώτσησε κάποιος στο αριστερό πόδι κι έπεσα κάτω. Μετά δέχτηκα μία κλωτσιά στο μάτι και παραμένει μέχρι και τώρα μαυρισμένο. Προσπαθούσα να προστατευτώ με τα χέρια, φώναζα “βοήθεια, αφήστε με να φύγω...», αλλά δεχόμουν κλωτσιές. Μου έσπασαν τα γυαλιά μου, τα οποία τελικά έχασα και το μικρόφωνο”, συνεχίζει στη συγκλονιστική μαρτυρία του ο Σπύρος Γραμμένος.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια: «Πήγα να ζητήσω βοήθεια από τον κ.Λιόγκα και τον κ.Τριαντόπουλο από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έμεινα για μερική ώρα στην αίθουσα Τύπου. Μετά από λίγο ήρθε κι ο κ.Κατσίκης από το γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού και του είπα τι έγινε. Μου είπε να πάω να κρυφτώ μέσα μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Στη συνέχεια με πήγε στην αστυνομία για να καταθέσω. Τελικά έφυγα λίγο μετά τις 12 από το γήπεδο με την ασφάλεια Πειραιά, πήγα στο τμήμα και κατέθεσα μήνυση. Στη συνέχεια με πήγε η ασφάλεια σπίτι μου. Σήμερα το πρωί εξετάστηκα από ιατροδικαστή και μόλις συνταχθεί η έκθεσή του, θα σταλεί μαζί με εκείνη της αστυνομίας στο τμήμα αθλητικής βίας. Περιμένω από την αστυνομία να εξακριβωθεί ποιος ήταν αυτός που καθόταν δίπλα μου...».

Όπως σημειώνει πάντως: «Στους δύο πρώτους τελικούς δεν συνέβη τίποτα, σε ό,τι αφορά εμένα τουλάχιστον. Μέχρι να συμβεί το περιστατικό με τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που φορούσε καρτελάκι, δεν είχε γίνει τίποτα. Συζητούσα κανονικά με άλλους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα...».

«Μου έριξαν μπουνιά στην καρωτίδα στο ΣΕΦ, με κλότσησαν στο πρόσωπο»! (aud)