MENU

Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ρίχνονται αύριο στη μάχη για τη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, για το οποίο τόσο «καίγονται»: οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι χωρίς τίτλο μέχρι στιγμής την τρέχουσα χρονιά, ενώ για τους «πράσινους» θα είναι όνειρο σε μία σεζόν, που είχε πολλά εμπόδια και προβλήματα, να τελειώσουν με νταμπλ.

Την ίδια ώρα, πάντως, έχουν το μυαλό τους και στη νέα σεζόν, κάτι φυσιολογικό, αφού ειδικά η απόκτηση Ελλήνων παικτών είναι μία πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Με τους «αιώνιους», σε αυτό τον τομέα, να προσπαθούν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι, καθώς οι επιλογές είναι ελάχιστες.

Μία από αυτές είναι ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, μία από τις μεγαλύτερες προοπτικές του ελληνικού μπάσκετ. Είναι 21 ετών, έχει ύψος 2.07, είναι «4άρι» με «καυτό» σουτ, ενώ έχει εξελίξει πολύ το παιχνίδι του, παίζοντας τα τρία τελευταία χρόνια στο Ουέικ Φόρεστ. Το πανεπιστήμιο, στο οποίο είχαν φοιτήσει και παίξει μπάσκετ ο Τιμ Ντάνκαν και ο Κρις Πολ.

Ο Μήτογλου έχει έναν ακόμη χρόνο να παίξει και να φοιτήσει στο Ουέικ Φόρεστ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ευρώπη και δη στην Ελλάδα. Με τις ίδιες πληροφορίες του SDNA να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός (που τον θέλει εδώ και πολύ καιρό) έχει προχωρήσει πολύ τις επαφές του και ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα μόνο αδιάφορος δεν είναι.

Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει ο Μήτογλου, ο οποίος πήγε στις ΗΠΑ, προερχόμενος από τον Αρη, είναι να βρει ομάδα, που θα του δώσει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Ωστε πάνω από όλα να προχωρήσει μπασκετικά και να μη μείνει στάσιμος. Ηδη στις ΗΠΑ έχει προοδεύσει αρκετά στο inside game, αν και, όπως αναφέραμε, το βασικό του ατού είναι το μακρινό σουτ.

Ουσιαστικές εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αφού, δηλαδή, θα έχει τελειώσει η ελληνική λίγκα, αλλά και οι περισσότερες στην Ευρώπη, από όπου επίσης υπάρχουν “οχλήσεις” προς την πλευρά του παίκτη.

Αν τελικώς ο Μήτογλου δεν επιλέξει τελικά την Ευρώπη (όπως αναφέραμε, όμως, είναι «ζεστός» να επιστρέψει), τότε θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσει τη κολεγιακή του πορεία.

Αν αφήσει ο 21χρονος πάουερ-φόργουορντ το κολέγιο για Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, θα θυμίσει την περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο Τέξας, αλλά τον πρόλαβαν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Μήτογλου είναι γιος του παλιού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Δόξας Δράμας, Δημήτρη.

Γυρίζει ο Μήτογλου, οι «αιώνιοι» παραμονεύουν