Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods στο πρώτο παιχνίδι, η ΑΕΚ κατάφερε να προστατέψει την έδρα της και να φέρει την σειρά των ημιτελικών στα ίσια, δίνοντας έτσι μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι της Πέμπτης (18/5, 19:00).
Σε αυτό, ο Παναθηναϊκός Superfoods επιθυμεί να διατηρήσει... ακέραιο το πλεονέκτημα της έδρας και να πάρει το προβάδισμα, την ώρα που η «Ένωση» θα αγωνιστεί για το break, που θα την ισχυροποιήσει σχετικά με την πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.
Στη πλευρά των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ο Τσάβι Πασκουάλ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη ποδοκνημική. Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα και καταστρώνει τα πλάνα του για το... 2-1.
Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, ενώ στην τελευταία προπόνηση πριν το Game 3 βρέθηκε και ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης», Μάκης Αγγελόπουλος.