MENU

Ο εκ των ισχυρών ανδρών της ΚΑΕ Ολυμπιακός συμμετείχε στο «Vikos Street Relays που διεξήχθη στην Γλυφάδα και στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε για τη... μάχη των πρωταθλητών Ελλάδας με την Αναντολού Εφές και στάθηκε στο καλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ όσον αφορά τους συλλόγους, ενώ σημείωσε την ομαδικότητα που διακρίνει τους Ελληνες και τους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στην κάμερα της Nova για:

...το ποιες είναι οι προσδοκίες του για τη συνέχεια της Euroleague: «Να αποκλείσουμε την Εφές και να πάμε στο Final Four. Από εκεί και πέρα δεν θα έχουμε άγχος. Ολα γίνονται».

...για το αν ο Ολυμπιακός δεν έχει άγχος λόγω το ότι είχε κάνει το back to back το 2012 και το 2013: «Και στη Μαδρίτη παίξαμε τελικό το 2015. Κοιτάμε πρώτα την Εφές. Αυτό είναι το σημαντικό».

...τον ελληνικό κορμό της ομάδας του που σημείωσε περισσότερο από το 80% των πόντων του Ολυμπιακού στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αυτό το είδαμε τώρα, αλλά είναι τόσα χρόνια. Αν δεις τις επιτυχίες του 2012 και του 2013, την ανατροπή στην Κωνσταντινούπολη και την ανατροπή στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, θα δεις πως πάντα υπήρχαν Ελληνες πρωταγωνιστές. Το σημαντικό πως οι Ελληνες παίκτες μπολιάζουν τους ξένους στο πνεύμα της ομάδας. Δεν μου αρέσει αυτή η διάκριση. Αλήθεια είναι, αλλά αν οι ξένοι δεν έχουν καλή χημεία με τους Ελληνες και κοιτάζουν τα στατιστικά τους, δεν γίνεται. Εχουμε πάρει παίκτες που σε άλλες ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο και τώρα αγωνίζονται για την ομάδα, την πάσα και τη νίκη, όχι για τα στατιστικά».

...το τι να περιμένουμε να δούμε από τον Ολυμπιακό στη σειρά με την Εφές: Αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και γεμάτο γήπεδο μόνο με φωνές. Πάμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Η Εφές είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα, με πολλούς και καλούς Αμερικάνους, καλό προπονητή και μεγάλο μπάτζετ. Δεν είναι τίποτα εύκολο. Θέλει προσοχή για να διαφυλάξεις την έδρα σου».

...τις φιλοφρονήσεις μεταξύ του Κώστα Παπανικολάου και Νίκου Παππά: «Το διάβασα. Ωραία είναι αυτά. Καλό είναι να τα δούμε και πριν από τους τελικούς στην Ελλάδα».

...το τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ το ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διεκδικούν την πρόκριση στο Final Four: «Το επίπεδο του ελληνικού είναι πάρα πολύ καλό, αλλά σε επίπεδο συλλόγων. Να μην πω τώρα τίποτα άλλο, είμαι και από αγώνα, μέχρι εκεί θέλει άλλη αντιμετώπιση. Σε επίπεδο συλλόγων είναι πάρα πολύ ψηλά. Ο Ολυμπιακός βασικά τα τελευταία οχτώ χρόνια είναι στην κορυφή».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Ελληνες και ξένοι παίζουν για την ομάδα»