MENU

Το Παναθηναϊκός-Λευκάδα θα ήταν πιο αδιάφορο κι από τα telemarketing. Ανέδειξε όμως το πιο σοβαρό θέμα που αγνοούν επιδεικτικά όλες οι ΠΑΕ και ΚΑΕ. Το κόστος του εισιτηρίου. Αν προβληματίζονται γιατί τα γήπεδα είναι άδεια ας αναρωτηθούν παράλληλα γιατί σε μια καθημερινή πήγαν 9.000 κόσμος σε ματς που με άλλη τιμή θα είχε 700 άτομα και όλα θα ήταν διαρκείας (άρα μηδενικά έσοδα).

Το εισιτήριο κόστιζε 1€. Γίνεται κάθε εβδομάδα να έχει τέτοια τιμή; Όχι! Αλλά δε γίνεται να μην υπάρχουν δέκα ματς τον χρόνο με γενική είσοδο 3€ στα μεγάλα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά γήπεδα. Είναι ώρα κάποιοι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να βρεθούν στη δυσχερή θέση, δηλαδή άνεργοι έχοντας οικογένειες να ζήσουν για να αντιληφθούν το πρόβλημα. Αρκεί μια ματιά στα ζωντανά παραδείγματα που έχουν γύρω τους.

Αν κατέβουν από το σύννεφο οι προύχοντες θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μέσος Έλληνας που να διαθέτει 10€ κάθε εβδομάδα για να πάρει μαζί και το παιδί του ή την καλή του και να ψυχαγωγηθεί σε οποιοδήποτε γήπεδο.

Σύμφωνοι, το προϊόν του ποδοσφαίρου είναι τόσο σαθρό που σε οδηγεί εκ του ασφαλούς όχι μόνο μακριά από το γήπεδο αλλά και από την τηλεόραση. Ωστόσο την ίδια ώρα η μπάλα παραμένει εθιστική στα μάτια όλων. Δυο τρεις κινήσεις χρειάζονται εκ μέρους ΠΑΕ και ΚΑΕ ώστε να προσελκύσουν-όχι βαρβάρους-νέα παιδιά και οικογένειες. Αυτές που τόσο συχνά στις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις τους επικαλούνται.

Στο επόμενο εντός έδρας ματς με τον ουραγό ας επιλέξει μια ομάδα να ορίσει εισιτήριο 3€. Ούτε ένα, ούτε δέκα. Ίσα για να βγάλει τα έξοδα της αναμέτρησης. Θα έχει κερδίσει νέους φιλάθλους, θα έχει κερδίσει η ομάδα έξτρα συμπαράσταση, θα έχει βάλει το "όπιο" του γηπέδου σε κόσμο που θα σκέφτεται να ξαναπάει. Γιατί η διοίκηση της ομάδας τον σέβεται. Προς το παρόν αναζητείται ένα κίνητρο γιατί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο να δει "Παναθηναϊκός-Λευκάδα". Ματς δηλαδή με δεδομένους νικητές, ειδικά τη στιγμή που το παιχνίδι προβάλλεται τηλεοπτικά.

Όταν μια φορά οι διοικήσεις μπουν στα παπούτσια ανθρώπων που αμείβονται με 700, 500, 300 ή με... καθόλου ευρώ, θα έχουν και την απαίτηση να δουν περισσότερους από τους "three and the cuckoo" που βλέπουν στα γήπεδα τους και μετά απορούν κιόλας γιατί...

Πρόεδρε, κατάλαβες γιατί το γήπεδό σου είναι άδειο;