MENU
Χρόνος ανάγνωσης 8’

Άγιε Βασίλη, αυτά ζήτησε η... Α1 από σένα!

0

Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά ζητούν πράγματα από τον Άγιο Βασίλη; Η παράδοση μπορεί να αφορά στα πιτσιρίκια, αλλά την γενναιοδωρία του Άγιου Βασίλη μπορούν να εκμεταλλευτούν και ολόκληρες ομάδες. Οι ομάδες της Α1 ολοκλήρωσαν πριν από λίγες μέρες τις υποχρεώσεις τους για το 2016 (σ.σ. 26/12 ήταν η 12η αγωνιστική) και ταυτόχρονα με την ξεκούρασή τους, βρήκαν χρόνο να στείλουν γράμμα στο... πρόσωπο των ημερών.

Αναρωτιέστε τι ζήτησαν οι 14 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος; Δεν θα μείνετε με την απορία, γιατί το sdna.gr έμαθε το περιεχόμενο των γραμμάτων και σας «αποκαλύπτει», αλφαβητικά, όσα εύχονται να βρουν κάτω από το... δέντρο τους!

ΑΕΚ

Η επιστολή στον Άγιο Βασίλη ήταν γραμμένη με βαριά καρδιά. Βλέπετε, η σεζόν δεν τέλειωσε ιδανικά μετά τις ήττες σε Πόλη και Ρόδο και οι άνθρωποι της «Ένωσης» δεν είχαν όρεξη για πολλά λόγια.

«Άγιε Βασίλη, δε θα σου πούμε πολλά. Το πρόβλημά μας είναι φανερό: θα θέλαμε να μας φέρεις υγιή τον Ελονού και έτοιμο για δράση με το... καλημέρα, γιατί ο Μαυροειδής ταλαιπωρείται από πρόβλημα στο γόνατο και ο Φάλκερ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Δεν γίνεται άλλο να έχουμε «τρύπα» στη ρακέτα. Χρειαζόμαστε παίκτη και σε παρακαλούμε να μας τον φέρεις.

Δεν είμαστε πλεονέκτες, αλλά θα σου ζητήσουμε και κάτι ακόμη: Καταλαβαίνεις, κι ας είσαι ερυθρόλευκος, πόσο σημαντικό θα ήταν για εμάς, για το status μας και για τον κόσμο μας να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Στις 14/1, παίζουμε με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και θέλουμε να βοηθήσει και εσύ, ώστε να φτάσουμε στον τελικό και ύστερα... βλέπουμε».

Απόλλων Πατρών

Στην Πάτρα δεν ζήτησαν κάποιον έξτρα παίκτη. Θέλουν απλά λίγη περισσότερη τύχη. Άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατο το χτύπημα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

«Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, κάναμε τη μισή δουλειά. Μπορείς να κάνεις εσύ την υπόλοιπη; Εμείς πείσαμε τον Σχορτσανίτη να έρθει στην Πάτρα και να αναγεννηθεί. Από εσένα ζητάμε να τον φροντίσεις λίγο περισσότερο. Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και ελπίζουμε να στείλεις τη θετική σου ενέργεια, ώστε να μην μείνει για πολύ καιρό εκτός και να τον βοηθήσεις να φτάσει σύντομα σε ένα επίπεδο που θα του επιτρέπει να αγωνίζεται σταθερά στην ομάδα μας. Μπορείς να το κάνεις;»

Άρης

«Γεμάτο» ήταν το γράμμα που συνέταξε ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του. Όχι άδικα, όμως, γιατί οι εξελίξεις τρέχουν στον Άρη και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

«Άγιε Βασίλη, αν παρακολουθείς την πορεία μας, θα έχεις καταλάβει πως δεν είμαστε καθόλου τυχεροί φέτος. Χάσαμε τον Σανικίντζε, χτύπησε ο Καββαδάς, μετά ο Μπάκνερ. Λίγη υγεία, ρε Άγιε Βασίλη. Φέρε αυτό για αρχή και βλέπουμε. Θα σου ζητήσουμε όμως και μερικά πραγματάκια ακόμη. Ο Μαρμπλ έφυγε, οπότε δεν θα μας "χαλούσε" να βρούμε και 6ο ξένο παίκτη που θα προσφέρει περισσότερα από εκείνον.

Δεν τελειώνουμε εδώ, όμως. Θέλουμε να μας φέρεις και το Κύπελλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι και θα προσπαθήσουμε και εμείς από την μεριά μας, αλλά χρειαζόμαστε και τη δική σου αύρα».

Δόξα Λευκάδας

Από την τελευταία θέση, είναι λογικό πως η Δόξα Λευκάδας έχει αρκετές απαιτήσεις από τον Άγιο Βασίλη. Παρ' όλα αυτά, το γράμμ του Χάρη Μαρκόπουλου δεν ήταν ιδιαίτερα μακροσκελές.

«Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, τα πράγματα είναι ζόρικα για εμάς. Είμαστε στην τελευταία θέση και θέλουμε επειγόντως νίκες. Θα μας τις φέρεις; Οκ, καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ γενικό αυτό που ζητάμε. Για να γίνουμε συγκεκριμένοι, θα θέλαμε αρχικά έναν ακόμη ξένο, γιατί παίζουμε με πέντε και επίσης θέλουμε περισσότερη τύχη. Δεν είναι λίγα τα ματς που έχουμε χάσει στον πόντο».

Κολοσσός Ρόδου

Η νίκη επί της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2016. Γεμάτοι χαμόγελα οι άνθρωποι του Κολοσσού έφτιαξαν το γράμμα τους και αρκέστηκαν σε πολύ λίγα λόγια. Άλλωστε, η ομάδα έχει μπει σε σωστή πορεία.

«Άγιε Βασίλη, νικήσαμε την ΑΕΚ. Είμαστε ψηλά, πάμε φουλ για πλέι οφ. Δεν θέλουμε πολλά. Κράτα μας υγιείς και σταθερούς, και αν στο δρόμο σου βρεθεί κάποιος καλύτερος και πιο σταθερός ψηλός από τον Ουότσον, τότε είναι ευπρόσδεκτός».

Κόροιβος

O Kόροιβος, υπό τις οδηγίες του Ντίνου Καλαμπάκου, πηγαίνει καλύτερα απ' ο, τι πολλοί περίμεναν, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χάσει ματς στον πόντο. Δείτε τι ζήτησαν οι άνθρωποί του από τον Άγιο Βασίλη.

«Τι να σου πούμε ρε Άγιε Βασίλη; Πικραμένοι είμαστε. Χάσαμε στον πόντο από τον ΠΑΟΚ, πάθαμε ο, τι είχαμε πάθει και με τον Άρη. Κάνε μας πιο σταθερούς, πιο συνεπείς στο τέλος, γιατί δεν γίνεται να χάνουμε τέτοιες νίκες. Τέλος πάντων, τώρα που έφυγε ο πρώτος μας σκόρερ (Μπράουν), βοήθα να μας βγει καλός ο παίκτης που πήραμε (Σταρκς).

Α, και αν τελικά ο Χολ φύγει για Τουρκία, χρειαζόμαστε την αμέριστη συμπαράστασή σου για να βρούμε ενα ικανό ψηλό να τον αντικαταστήσει».

Κύμη

Οι «πρωτάρηδες» της Κύμης έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά την πορεία τους στην Α1, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο Βασίλης Μπρατσιάκος και οι συνεργάτες του δεν περιμένουν κάτι περισσότερο από το 2017.

«Άγιε Βασίλη, για πρώτη μας φορά στην Α1, δεν τα πηγαίνουμε καθόλου άσχημα. Τι λες κι εσύ; Απλά έχουμε ένα πρόβλημα. Όλες μας οι νίκες είναι στην έδρα μας και δεν έχουμε νικήσει κανέναν εκτός έδρας. Φέρε μας, εσύ, την πρώτη εκτός έδρας νίκη και στη συνέχεια θα πάρουμε τα πάνω μας και δε θα σε χρειαζόμαστε. Σε ευχαριστούμε».

Λαύριο

Το Λαύριο μετρά τρεις νίκες μετά τις πρώτες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και σίγουρα θέλει να επιστρέψει στα στάνταρ απόδοσης, με τα οποία έκλεισε τη σεζόν 2015/2016.

«Άγιε Βασίλη, δεν έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν. Στο ρόστερ μας δεν έχουμε κάποια πολύ χτυπητή αδυναμία, τώρα φέραμε πίσω και τον Νίξον. Θέλουμε να τον βοηθήσεις να ενταχθεί σωστά στο ρόστερ μας και παράλληλα να μας δώσεις σταθερότητα. Άλλωστε, έχουμε ένα σχετικά βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα του 2016 και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε»

Ολυμπιακός

Το 2016 φέυγει για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, με ένα νέο πρόσωπο (Ουότερς) και την απουσία του Πρίντεζη να είναι αισθητή. Μέσα σ' όλα, νοκ-άουτ τέθηκε ο Σπανούλης. Ο Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες του εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο Άγιος Βασίλης είναι... δικός τους και τού ζήτησαν κάτι παραπάνω.

«Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, είσαι δικός μας άνθρωπος. Με τα ερυθρόλευκά σου, με όλα. Καταλαβαίνεις πόσο σημαντικός είναι για εμάς ο Βασίλη και ο Γιώργος, έτσι; Τους θέλουμε πίσω από την πρώτη μέρα του 2017. Δεν μας παίρνει να παίζουμε χωρίς αυτούς. Είναι οι ηγέτες μας στη ρακέτα, η "ψυχή" της ομάδας. Παράλληλα, κάνε ο, τι μπορείς για να δέσει καλά στην περιφέρεια ο Ουότερς και την ίδια ώρα να πηγαίνει καλά η αποθεραπεία του Χάκετ. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θα λείπει ο Σπανούλης με τον Παναθηναϊκό -αν δεν βάλεις το χεράκι σου-, οπότε θέλουμε πανέτοιμο τον Ουότερς.

Επίσης, επειδή πολλά λέγονται για τον Λοτζέσκι. Θέλουμε σε πρώτη φάση να τον κρατήσει προσηλωμένο στις υποχρεώσεις μας και όταν έρθει η στιγμή για το νέο συμβόλαιο, να βάλεις τη θετική σου αύρα και να τον πείσεις να παραμείνει εδώ».

Παναθηναϊκός

Το 2016 έκλεισε το «τριφύλλι» με τον Πασκουάλ να φαίνεται πως έχει βρει τα... κουμπιά της ομάδας του και καταφέρνει να την παρουσιάζει αισθητά βελτιωμένη, αν και η ήττα στο Καζάν... πόνεσε.

«Άγιε Βασίλη, δε θα σου ζητήσουμε μεταγραφή. Πήραμε, ίσως, τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη της αγοράς, τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Επομένως, δεν θα είμαστε πλεονέκτες. Όλοι λένε πως το ρόστερ μας είναι για μεγάλα πράγματα. Εμείς πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά θα σου ζητήσουμε να βάλεις το χεράκι σου, βοηθώντας να βρούμε την κατάλληλη χημεία τώρα που μπαίνει και ο Ιταλός στο παιχνίδι.

Κάτι ακόμη σημαντικό που θα θέλαμε: ο Καλάθης είναι ο πιο κομβικός παίκτης μας, ο αρχηγός μας. Δεν θέλουμε να του δώσει έξτρα ικανότητες, μόνο να τον κρατήσεις υγιή σε όλο το 2017. Αν τον χάσουμε, τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Φυσικά, θέλουμε υγεία για όλους τους παίκτες μας, αλλά τον Νικ και τα μάτια σου».

ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπαθεί να έχει μια καλή πορεία, και τη φετινή σεζόν, παρά το γεγονός πως δεν έχει την ποιότητα του παρελθόντος. Ωστόσο, η παρουσία του Έλληνα κόουτς αποδεικνύεται ξανά... εγγύηση.

«Άγιε Βασίλη, σε προλάβαμε και κάναμε ψώνια πριν έρθει η ώρα σου. Αντικαταστήσαμε τον Μπράιαντ με τον ΜακΦάντεν. Δεν έχουμε πολλά να σου πούμε. Θέλουμε απλά να τον βοηθήσεις να προσαρομοστεί και να αποδείξει πως είναι τόσο καλός σκόρερ, όσο λένε οι περισσότεροι».

Προμηθέας Πατρών

Λίγο πριν μπει το 2017, μία νέα εποχή ξεκίνησε για τους Πατρινούς καθώς ο Βαγγέλης Αγγέλου διαδέχθηκε τον Νίκο Βετούλα στον πάγκο της ομάδας. Τί είναι αυτό που θα χρειαστεί ο Έλληνας κόουτς για να βάλει στη σωστή τροχιά την ομάδα του;

«Άγιε Βασίλη, έχει γίνει ένας μικρός... χαμός με τους ξένους. Έχουμε κάνει ήδη αρκετές αλλαγές και τώρα θέλουμε να ισορροπήσουμε στην κατάτασταση που βρισκόμαστε. Εκτός αυτού, πάντως, χρειαζόμαστε σίγουρα ένα "διπλό" απέναντι σε μία ομάδα που έχει ίδιους στόχους με εμάς ώστε να... ξεμπουκώσουμε. Έχουμε χάσει σε Ρόδο, Ρέθυμνο και Κύμη και αυτό δεν μας αρέσει.

Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει δυνατά, είναι για άλλη μια χρονιά σε τροχιά πλέι οφ και έκανε ήδη τα χειμερινά «ψώνια» του. Τι λέτε να ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη;

«Άγιε Βασίλη, έχουμε μετατρέψει την έδρα μας σε φρούριο. Σε πέντε αγώνες, είμαστε αήττητοι, οπότε σε αυτό το κομμάτι δε θέλουμε τη βοήθειά σου. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας. Αυτό που θέλουμε από σένα είναι να εντάξεις σωστά στο ρόστερ μας τον Τζόσεφ και να αποδειχθεί καλύτερος από τον Ζάμπας που έφυγε».

Τρίκαλα

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2016 με τον καλύτερο τρόπο, αφού πέρασε από την έδρα της Δόξας Λευκάδας και... ανέπνευσε αποφεύγοντας την τελευταία θέση.

«Άγιε Βασίλη, μάς έφερες το δώρο μας μία... ώρα αρχύτερα. Το "διπλό" Λευκάδα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν. Αυτό που θέλουμε από εσένα είναι να μας κάνεις λίγο πιο σταθερούς. Κάνουμε μία νίκη ανά πέντε αγωνιστικές και όπως καταλαβαίνεις θέλουμε οι νίκες να αποκτήσουν μεγαλύτερη συχνότητα».

Άγιε Βασίλη, αυτά ζήτησε η... Α1 από σένα!