MENU

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πριν προλάβει καλά-καλά να πάρει ανάσα μετά το παιχνίδι με την Γαλατασαράι, επιστρέφει στο παρκέ ώστε 48 ώρες μετά, να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (ως τυπικά γηπεδούχος) την Κυριακή (11/12, 21:30) για την Basket League.

Ο αγώνας με τους «κιτρινόμαυρους» είναι άλλη μία δοκιμασία για τους «πράσινους» που καλούνται να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο εμπόδιο και να στραφούν στο επόμενο σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ για την Euroleague (16/12).

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε στο SDNA για την καλή δουλειά που έκανε μαζί με τους συμπαίκτες του απέναντι στην Γαλατά, ενώ αναφέρθηκε στο μάθημα που οφείλουν να θυμούνται οι «πράσινοι» για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

«Ξέραμε ότι ήταν πολύ σημαντικό και ότι παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που έχει καλούς και επικίνδυνους παίκτες. Η δουλειά έγινε όπως έπρεπε να γίνει, πρώτα από την άμυνα. Επρεπε να προστατεύσουμε την μπάλα και να αποφύγουμε τα λάθη. Στη μεγαλύτερη διάρκεια κάναμε αυτό που έπρεπε, ειδικά στην άμυνα», σχολίασε ο Αμερικανός για τα πεπραγμένα κόντρα στην τουρκική ομάδα για να αναφερθεί ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι...

«Οταν η άμυνα αποδίδει, μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα και η επίθεση, αφού έχεις τη δυνατότητα να βγεις γρήγορα στο τρανζίσιον και να σκοράρεις. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε την ίδια προσήλωση στην άμυνα από την αρχή. Κόντρα στη Γαλατά δείξαμε από τα πρώτα λεπτά ότι δεν θα αφήναμε να σκοράρουν εύκολους πόντους και τους οδηγήσαμε σε λάθη, πιέζοντας πολύ. Στη δεύτερη περίοδο ίσως χαλαρώσαμε λίγο και μπόρεσαν να πλησιάσουν, όμως μετά την ανάπαυλα ήμασταν ξανά αυτοί που έπρεπε».

Οσο γι' αυτό που πρέπει να κρατήσει ως μάθημα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ενόψει της δύσκολης συνέχειας, παρά την καλή εμφάνιση: «Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε ως μάθημα είναι πως οφείλουμε να έχουμε προσήλωση και στα 40 λεπτά και να αποφεύγουμε τα εύκολα λάθη, αφού κάναμε πολλά. Ετσι είναι το μπάσκετ, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα τέλεια, αλλά η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε στη λεπτομέρεια».

Για να καταλήξει επισημαίνοντας πως η αποστολή με την ΑΕΚ είναι κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση: «Πάντα μια άνετη νίκη στην Euroleague δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά μην ξεχνάμε πως η συνέχεια είναι δύσκολη. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και το γνωρίζουμε αφού πρόκειται για ποιοτική ομάδα. Πρέπει να χτίσουμε στην εμφάνιση που κάναμε με την Γαλατασαράι και να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι. Στο μυαλό μας είναι πως θα νικήσουμε την ΑΕΚ και όχι ακόμα η Φενέρ, που ακολουθεί στο πρόγραμμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μέγιστο βαθμό γιατί χωρίς συγκέντρωση δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα».

Ρίβερς στο SDNA: «Χωρίς συγκέντρωση... δεν πας πουθενά, δύσκολη η ΑΕΚ»