MENU
Χρόνος ανάγνωσης 5’

Προμηθέας Πατρών: Ελληνικό... νέο αίμα!

0

Το φινάλε της περσινής σεζόν στο παρκέ άφησε πικρή γεύση στον Προμηθέα, ο οποίος ηττήθηκε στα πλέι οφ ανόδου από τον Φάρο, όμως τελικά η αδυναμία της ομάδας του Κερατσινίου να αγωνιστεί στην Α1, έδωσε την ευκαιρία στους Πατρινούς να πανηγυρίσουν την άνοδο!

Ο Προμηθέας θα αποτελέσει τη νέα σεζόν το... alter ego του Απόλλωνα στα «σαλόνια», με την Πάτρα να έχει ξανά δύο ομάδες την ίδια χρονιά, μετά την ταυτόχρονη παρουσία Απόλλωνα-Ολυμπιάδας τη σεζόν 2006/2007.

Η ομάδα της Αχαΐας μετράει 30 χρόνια ιστορίας και την τελευταία 4ετία πανηγυρίζει σταθερά μόνο ανόδους, ώστε από την Α' κατηγορία της ΕΣΚΑΗ να βρεθεί φέτος στην Α1 για πρώτη φορά. Ασφαλώς στόχος είναι η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, ωστόσο βάσει των κινήσεων που έγιναν το καλοκαίρι, κάθε άλλο παρά... απαγορεύονται τα όνειρα και οι υψηλότεροι στόχοι.

Η αξιολόγηση του μεταγραφικού καλοκαιριού

ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ: Ανέβηκε, άλλαξε και ενισχύθηκε ο Προμηθέας, ο οποίος ως ομάδα προερχόμενη από την δεύτερη κατηγορία έσπευσε να αλλάξει πρόσωπο. Οι ξένοι που ήρθαν, με πρώτο και καλύτερο τον πολύπειρο Σενεγαλέζο φόργουορντ, Μουχάμαντ Φαγέ, έρχονται για να δώσουν άλλη δυναμική στους Αχαιούς, που απέκτησαν Ελληνες παίκτες-κλειδιά για την πορεία της ομάδας, όπως το Νίκο Γκίκα που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Κηφισιά και τον Ζήση Σαρικόπουλο που θέλει να επανέλθει δυναμικά, έχοντας την πολύτιμη εμπειρία της παρουσίας στην ΑΕΚ.

ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΗΚΕ: Οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό ήταν σημαντικές, με τον Προμηθέα στα... χαρτιά να έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό, έχοντας χάσει πάντως παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην περσινή πορεία στην Α2, όπως οι έμπειροι Κουμπούρας, Νοέας, Πέτροβιτς και Αλίχοντζιτς.

ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Ηρθαν

Νίκος Βετούλας (προπονητής), Ζήσης Σαρικόπουλος (ΑΕΚ), Νίκος Γκίκας (Κηφισιά), Δημήτρης Γράβας (Μαχητές Δόξα Πεύκων), Μοχάμεντ Φαγιέ (Βαρέζε), Ρασάντ Αντερσον (MAFC Βουδαπέστης), ΜακΚένζι Μουρ (Canterbury Rams), Κάβελ Τζόνσον (Σαλόν Βιλπάς), Γιανίκ Φράνκε (Μπίσονς)

Εφυγαν

Φάνης Κουμπούρας (Αίολος Αστακού), Πέτρος Νοέας (Πανιώνιος), Σωκράτης Μαναβόπουλος, Βλάντο Πέτροβιτς,Φάχρο Αλίχοντζιτς (Πανιώνιος), Γιάννης Χαμηλός, Βασίλης Γιαννικόπουλος, Ανδρέας Σκούφης (Παγκράτι)

Τα τρία κλειδιά προς την επιτυχία

ΚΛΕΙΔΙ 1/ Οι επιλογές του Βετούλα Μία από τις πρώτες κινήσεις του Προμηθέα ενόψει της παρθενικής παρουσίας στην Α1 ήταν η απόκτηση του Μουχάμαντ Φαγέ, ο οποίος αποτελεί «σίγουρο χαρτί» για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, εξαιτίας της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα στο πρόσφατο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία. Ομως, το ζητούμενο είναι πόσο θα ανταποκριθούν οι υπόλοιποι νεοφερμένοι ξένοι, με το... παρελθόν του Βετούλα από την θητεία στον Απόλλωνα να προϊδεάζει θετικά πως οι επιλογές που έγιναν θα βοηθήσουν σημαντικά.

ΚΛΕΙΔΙ 2/ Οι έμπειροι Ελληνες Ο Προμηθέας φρόντισε να ενισχυθεί με νεανικό ελληνικό αίμα (Σαρικόπουλος, Γκίκας) δίπλα στους πολύπειρος Τσάμη και Πέττα, που συνθέτουν μια τετράδα παικτών εξόχως σημαντική για την ομάδα του Νίκου Βετούλα. Στα κρίσιμα σημεία των αγώνων η μπάλα θα είναι στα χέρια τους, με τους Πατρινούς να ποντάρουν πολλά πάνω τους για την επιτυχία ή μη της φετινής σεζόν.

ΚΛΕΙΔΙ 3/ Ο παράγοντας έδρα Ως νεοφώτιστος, ο Προμηθέας θα χρειαστεί πρώτα και κύρια τις επιτυχίες στην έδρα του για να οριοθετήσει τους στόχους του. Το «Δ. Τόφαλος» δεν είναι... κλουβί, όπως η φυσική έδρα των Πατρινών, που όμως ποντάρουν στην δυναμική παρουσία του κόσμου για να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται και να κοιτάξουν ψηλότερα στην κατάταξη.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΟΣΤΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΗΛΙΚΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ
Χρυσόστομος Σανδραμάνης Γκαρντ 1.95 16 Ελλάδα
Νίκος Πέττας Γκαρντ 1.95 35 Ελλάδα
Μακένζι Μουρ Φόργουορντ 1.98 24 ΗΠΑ
Ζήσης Σαρικόπουλος Σέντερ 2.13 26 Ελλάδα
Μουχάμεντ Φαγέ Φόργουορντ 2.08 31 Σενεγάλη
Αγγελος Τσάμης Γκαρντ 1.92 35 Ελλάδα
Καβέλ Τζόνσον Σέντερ 2.05 31 ΗΠΑ
Βασίλης Μαλτέζος Φόργουορντ 2.00 17 Ελλάδα
Θοδωρής Κυρίλης Γκαρντ 1.86 17 Ελλάδα
Παναγιώτης Γκάτζιος Φόργουορντ 2.00 16 Ελλάδα
Βασίλης Γιαννικόπουλος Φόργουορντ 1.95 28 Ελλάδα
Πέτρος Γερομίχαλος Φόργουορντ 2.01 22 Ελλάδα
Νίκος Γκίκας Γκαρντ 1.85 26 Ελλάδα
Δημήτρης Γράβας Φόργουορντ 2.03 23 Ελλάδα
Νίκος Κουμουνδούρος Φόργουορντ 1.98 17 Ελλάδα
Ρασάντ Αντερσον Φόργουορντ 1.96 33 ΗΠΑ
Παναγιώτης Βύρλας Σέντερ 2.06 17 Ελλάδα
Γιανίκ Φράνκε Γκαρντ 1.96 20 Ολλανδία
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Νίκος Βετούλας

Η εκτίμηση του SDNA

Ο Προμηθέας μπορεί να είναι νεοφερμένος στην Α1, όμως έχει γερή ελληνική βάση που έχει εμπειρία και ενθουσιασμό, ενώ ποντάρει και στην εμπειρία του Νίκου Βετούλα στην μεγάλη κατηγορία. Οι Πατρινοί εφόσον μπουν καλά στο πρωτάθλημα μπορούν να κοιτάξουν ψηλότερα από την παραμονή και γιατί όχι να μπουν στην οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Προμηθέας Πατρών: Ελληνικό... νέο αίμα!