MENU

Η αιτία που ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δεν έπαιξε ούτε ένα δευτερόλεπτο στον τέταρτο τελικό (την Δευτέρα) της συγκλονιστικής σειράς των τελικών του μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν ότι διασκέδαζε σε γνωστό μπαρ της παραλιακής έως το… πρωί της Κυριακής!

Γεγονός που το έμαθε ο προπονητής του Εξάστερου, ο Αργύρης Πεδουλάκης και γι αυτό δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μετά τα «γεγονότα της Θεσσαλονίκης» και το ξενύχτι των Γκιστ, Φελντέιν και Χέινζ κατά τη διάρκεια της σειράς των ημιτελικών του Παναθηναϊκού με τον Αρη, είναι δεδομένο ότι «άνοιξαν στόματα» εντός ομάδας. Εγινε γνωστό ότι υπήρξαν «νυχτοπερπατήματα» αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν από παίκτες της ομάδας. Αγνωστο αν τούτο το γνώριζε (ή το ενέκρινε) ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, όμως τα συμβάντα ήταν σε γνώση των Ελλήνων παικτών, αρκετοί εκ των οποίων δεν είχαν το χρόνο συμμετοχής που δικαιούνταν με αποτέλεσμα η δυσαρέσκειά τους να είναι εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη.

Ο Πεδουλάκης ήταν –και είναι- κάθετος: «Πρέπει να ξαναγίνουμε ομάδα ΜΕ ΑΡΧΕΣ. Κι αυτό θα συμβεί με οποιοδήποτε κόστος». Αυτό αποτελεί στάση ζωής για τον κόουτς του Παναθηναϊκού. Γνώριζε ότι οι παίκτες δεν μπορούν να είναι… καλόγεροι, αλλά έπρεπε να περάσει το μήνυμά του. Γι αυτό και είχε αποκλείσει τους τρεις –Γκιστ, Φελντέιν και Χέινζ- από τον 4ο αγώνα με τον Αρη.

Το μήνυμα πέρασε… σχεδόν σε όλους στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Ειδικά στον Γκιστ και στον Φελντέιν οι οποίοι έδειξαν με την τεράστια προσπάθειά τους στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πως είχαν καταλάβει το λάθος του και πάλεψαν σαν «λιοντάρια» στο παρκέ. Ο Χέινζ ήταν από εκείνους που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα.

Για τον «Μίρο» Ραντούλιτσα όμως φάνηκε ότι δεν ήταν έτσι. Δεν είχε… λάβει το “sms”. Με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο δεν είχε, φυσικά, την «μεταχείριση» που λάμβανε από τον Τζόρτζεβιτς. Παρόλα αυτά ο Ελληνας κόουτς τον χρησιμοποίησε στα δύο πρώτα παιχνίδια και προσδοκούσε από αυτόν ότι μέχρι το τέλος των τελικών θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον ένα ποιοτικό δεκάλεπτο. Στο τρίτο ματς της σειράς, ο Ραντούλιτσα έκανε «κολλητά» τρία λάθη στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που έπαιξε. Ο Πεδουλάκης τον τράβηξε στον πάγκο και δεν τον επανέφερε.

Γνώριζε όμως ο Ελληνας κόουτς ότι έπρεπε να τον έχει στο ροτέισον γι αυτό και σκόπευε να τον βάλει να παίξει, για 7 έως 10 λεπτά, στο 4ο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ. Μέχρι την στιγμή που του έφτασε η πληροφορία ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα πήγε σε γνωστό μπαρ στην παραλιακή και παρέμεινε σε αυτό έως τα… ξημερώματα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Εκεί πήρε την απόφαση ότι δεν θα τον χρησιμοποιούσε καθόλου στον 4ο τελικό.

Ο Πεδουλάκης, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, δεν είπε τίποτα στον Σέρβο σέντερ, ούτε μίλησε μπροστά σε όλη τη ομάδα, αλλά προφανώς ενημέρωσε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Οσο για τον ίδιο τον «Μίρο»; Μάλλον έδειξε ότι… κατάλαβε τους λόγους της μη χρησιμοποίησής του. Ετσι κι αλλιώς η καριέρα του στον Παναθηναϊκό είχε πλέον «ημερομηνία λήξης».

Είπαμε: Ο Πεδουλάκης θέλει να επαναφέρει ΑΡΧΕΣ ομάδας στον Εξάστερο. Και φυσικά όλοι οι παίκτες γνωρίζουν ότι σε αυτές δεν «περιλαμβάνονται» τα ξενύχτια, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια τελικών που κρίνουν ένα πρωτάθλημα…

ΥΓ: Ουδεμία σχέση η περίπτωση Ραντούλιτσα με αυτή του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός θα αγωνιζόταν αρκετά στον 4ο τελικό αν δεν είχε τραυματιστεί.

Η νύχτα «έφαγε» και τον Ραντούλιτσα!