Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται για τρίτη φορά στη σειρά των τελικών, την Πέμπτη (26/5, 19:30) στο ΣΕΦ, με τη σειρά να βρίσκεται στο 1-1, με δύο «μπρέικ» σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ!
Μπορεί να έρθει κι άλλο «μπρέικ»; Ποιος έχει το προβάδισμα; Ποια είναι τα κλειδιά από εδώ και πέρα; Πώς μπορεί ο Παναθηναϊκός να περιορίσει τον κορυφαίο έως τώρα της σειράς, Γιώργο Πρίντεζη;
Σε αυτά τα ερωτήματα του SDNA απαντά ο Αρης Λυκογιάννης, με τον προπονητή του Κολοσσού να δίνει μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά και να επισημαίνει πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες...
«Ετσι όπως έχει εξελιχθεί η σειρά δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Εως τώρα η κάθε ομάδα έχειε καταφέρει να σπάσει την έδρα της άλλης. Θεωρώ όμως ότι αργά ή γρήγορα θα υπερισχύσει ο νόμος της έδρας, καθώς πλησιάζουμε στα τελευταία παιχνίδια της σειράς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της έδρας και το τρίτο παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί ο νικητής θα βρεθεί ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο Ελληνας κόουτς, ο οποίος ανέφερε λέξεις-κλειδιά, όπως «κόπωση» και «ατού».
Οπως εξήγησε: «Μικρές λεπτομέρειες θα καθορίσουν την έκβαση της αναμέτρησης και της σειράς. Ο παράγοντας έδρα δίνει μικρό προβάδισμα, όμως οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και τα μικρά στοιχεία είναι αυτά που θα κρίνουν το νικητή, όπως επίσης η κόπωση κάποιων παικτών-κλειδί των δύο αντιπάλων, αλλά και σε πόσο καλή μέρα θα βρεθούν τα ατού τους.

Από τη μία πλευρά κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να έχει φρέσκους και σε καλή κατάσταση του Πρίντεζη και Λοτζέσκι που έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός τους Φώτση και Γκιστ που έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους δύο πρώτους τελικούς».
Οσο για τον Ραντούλιτσα και αν μπορεί να... φανεί περισσότερο, τόσο από πλευράς χρόνου που θα πάρει από τον Αργύρη Πεδουλάκη, όσο και από πλευράς εμφάνισης, σχολίασε: «Ο Ραντούλιτσα νομίζω ότι είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο, για να είναι φρέσκοι οι Γκιστ-Φώτσης, που είναι δύσκολο να παίξουν εκ νέου παραπάνω από 30'. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και ο Χαραλαμπόπουλος στη θέση 4, όπου ο Παναθηναϊκός θέλει να βρει τρόπο να καλύψει την αδυναμία του. Ισως να δούμε και ζώνη προκειμένου οι συγκεκριμένοι παίκτες να πάρουν ανάσα».
Για το τέλος τον ρωτήσαμε για τον MVP των τελικών έως τώρα, Γιώργο Πρίντεζη και αν υπάρχει... αντίδοτο από πλευράς Παναθηναϊκού: «Ο Γκιστ βλέπουμε περισσότερο να χρησιμοποιείται στη θέση 5 κι έτσι ο Πρίντεζης υπερτερεί στο 4. Ισως ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί ο Πρίντεζης είναι να γίνουν παγίδες στην άμυνα, όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ρίσκο του μακρινού σουτ ή άλλων πραγμάτων. Αλλιώς να πέσει πάνω του ο Γκιστ στο 4, γιατί είναι αθλητικός και του ταιριάζει λίγο περισσότερο σε σχέση με τον Φώτση για να τον κοντράρει».