MENU

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί στους τελικούς με τρεις νέους παίκτες σε σχέση με την σύνθεση που είχε την τελευταία φορά που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό!

Αναφερόμαστε στους Ελιοτ Ουίλιαμς, Μαρκίζ Χέινς και Βινς Χάντερ, οι οποίοι ήρθαν στους «πράσινους» μετά την τελευταία αναμέτρηση με τον «αιώνιο», η οποία εξάλλου είχε αποτελέσει την αφορμή για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς μίλησε στο SDNA ενόψει του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό, την Πέμπτη (19/5, 19:30) στο ΣΕΦ, με τον Αμερικανό να εκφράζει την ανυπομονησία του να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά και να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες, έχοντας πληροφορηθεί τα... καθέκαστα από τους συμπαίκτες του και ειδικά από τον Τζέιμς Γκιστ.

«Η σειρά με τον Άρη έτσι όπως εξελίχθηκε μας ωφέλησε πολύ», τόνισε αρχικά ο Ουίλιαμς, ο οποίος θα αποτελέσει ένα από τα επιθετικά όπλα της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη στη σειρά των τελικών.

Και εξήγησε πως «αυτά τα πέντε παιχνίδια μας δίδαξαν πολλά και ειδικά αυτά που χάσαμε στη Θεσσλονίκη. Είδαμε στο γήπεδο αυτά ακριβώς που δεν πρέπει να κάνουμε, γιατί γνωρίζουμε πως οι αγώνες με τον Ολυμπιακό θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι. Το τελευταίο διάστημα έχουμε νέο προπονητή που προσπαθεί να μας δείξει την φιλοσοφία του. Μας βοηθάει και τον βοηθάμε για το καλό της ομάδας».

Ποια είναι η γνώμη του για τον Ολυμπιακό; «Εχω δει κάποιους αγώνες τους και σίγουρα ξέρω πως πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία άλλωστε είναι πρωταθλήτρια και είχε πολύ καλές παρουσίες στην Euroleague τα τελευταία χρόνια. Ομως εγώ προτιμώ να κοιτώ την δική μας ομάδα και πως θα παρουσιαστεί πανέτοιμη στους τελικούς για να πετύχουμε το στόχο μας».

«Θέλουμε πολύ το πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα»

Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι πλέον στο «πράσινο» στόχαστρο, με τον 27χρονο άσο να εκφράζει όσο πιο... δυνατά μπορεί την πίστη και την θέληση για την κατάκτησή του: «Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο την κατάκτηση όλων των τίτλων που διεκδικεί και αυτό ισχύει και για το πρωτάθλημα. Εχουμε μπροστά μας μια δύσκολη σειρά τελικών κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας και θέλουμε πολύ τον τίτλο. Θα κάνουμε τα πάντα για να τον κατακτήσουμε».

Οσο για το τι προτίθεται να κάνει από την πλευρά του, ο Ουίλιαμς δεν... κρύβεται: «Ολοι μας έχουμε ευθύνη να κάνουμε αυτό που χρειάζεται σε άμυνα και επίθεση. Η συγκέντρωσή μας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή. Εφόσον από μένα απαιτείται να σκοράρω, θα το κάνω. Ο κόουτς ζητά έμφαση στην άμυνα και πρέπει όλοι να δώσουμε το 100%. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Ως... πρωτάρης στο ΣΕΦ, ο Αμερικανός γνωρίζει τι θα συναντήσει σε ένα περιβάλλον που μόνο «φιλικό» δεν θα είναι για τον Παναθηναϊκό; Οι απαραίτητες συστάσεις έχουν δοθεί από τον Γκιστ...

«Πρώτη φορά θα παίξω εναντίον του Ολυμπιακού, όπως πρώτη φορά θα παίξω στο γήπεδό τους. Εχω ακούσει αρκετά για αυτό που θα αντικρίσω και για την... τρέλα που επικρατεί στα ντέρμπι. Ο Τζέιμς (σ.σ. Γκιστ) μου έχει εξηγήσει πολλά πράγματα, καθώς είναι αρκετό καιρό εδώ και έχει παίξει πολλά τέτοια ντέρμπι. Εχω πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Ξέρουμε ότι για να πάρουμε το πρωτάθλημα πρέπει να νικήσουμε εκεί και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε».

Ουίλιαμς: «Τα πάντα για το μπρέικ και τον τίτλο»