MENU

Το ξεκίνημα της φετινής Basket League βρήκε τον Δημήτρη Βεργίνη στη… Νότια Κορέα, να αγωνίζεται με τα «γαλανόλευκα» και να οδηγεί την Εθνική Ενόπλων στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, ο Απόλλων μετρούσε δύο ήττες από Ρέθυμνο και Κόροιβο στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ δεν άργησε να έρθει και η τρίτη από τον Κολοσσό. To ποτήρι… ξεχείλισε για την ομάδα της Πάτρας με την εντός έδρας ήττα από τον Αρκαδικό (ρεκόρ 1-6) στην 7η αγωνιστική της Basket League. Αυτό ήταν όμως… Οι παίκτες του Απόλλωνα θορυβήθηκαν για τα καλά και ο διακόπτης… γύρισε για τους Αχαιούς.

Το ρεκόρ 9-17 με το οποίο η ομάδα της Πάτρας ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, δεν φαντάζει ιδανικό, ωστόσο αποτελεί έναν μικρό «άθλο» αν αναλογιστεί κανείς το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας. Σε έναν εκ των πρωταγωνιστών του Απόλλωνα εξελίχθηκε ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 10.41 πόντους, 2.59 ασίστ και 2.27 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Ο 28χρονος γκαρντ μίλησε στο sdna.gr για την πρώτη του σεζόν στην Πάτρα και την πορεία του Απόλλωνα, κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της φετινής Basket League.

-Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Απόλλωνα, ωστόσο είχατε μια καλύτερη πορεία στη συνέχεια. Τι ήταν αυτό που άλλαξε στην ομάδα;

«Σίγουρα είχαμε ένα κακό ξεκίνημα, καθώς χάσαμε από ομάδες που είχαν ίδιους στόχους με εμάς. Η διοίκηση αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές, με κύρια αυτή του προπονητή. Είχαμε δουλέψει πολύ και με τον κόουτς Παπαχατζή από το καλοκαίρι, ωστόσο η έλευση του κόουτς Μέξα μας έδωσε άλλη πνοή. Βάλαμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας, αυτά φάνηκαν στο παρκέ, καθώς βελτιωθήκαμε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, ήρθαν και κάποιοι παίκτες και καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

-Τελειώσατε το πρωτάθλημα με την έκτη καλύτερη άμυνα, ενώ κρατήσατε τον Ολυμπιακό για 9 λεπτά χωρίς καλάθι εντός πεδιάς στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής. Ήταν η άμυνα το σημείο-κλειδί για την αγωνιστική σας ανάκαμψη;

«Δουλέψαμε πολύ το αμυντικό μας κομμάτι και η άμυνα έθεσε τις βάσεις για να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια. Κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια θεωρώ ότι η γενικότερη παρουσία μας ήταν αρκετά καλή, σε αντίθεση με τα εκτός έδρας, στα οποία είχαμε προβλήματα. Υπήρχαν όμως και αγώνες που τους πήραμε με το επιθετικό ταλέντο ορισμένων παικτών».

-Ποια θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή για τον Απόλλωνα στη φετινή Basket League;

«Μία από τις καλύτερες στιγμές ήταν η εντός έδρας νίκη στο παιχνίδι με την Κηφισιά, γιατί με αυτή εξασφαλίσαμε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή μας στην κατηγορία και η ανακούφιση ήταν μεγάλη. Αντίθετα, η εντός έδρας ήττα από τον Αρκαδικό είναι η χειρότερη ανάμνηση, καθώς μας έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες και μας ταρακούνησε».

-Τελικά η χρονιά κρίνεται ως επιτυχημένη για τον Απόλλωνα;

«Είναι επιτυχημένη με τον τρόπο που εξελίχθηκε γιατί καταφέραμε μέσα σε δύο μήνες να ανατρέψουμε την κατάσταση και να έχουμε μια καλύτερη πορεία. Από την άλλη, σίγουρα μας μένει μια πικρή γεύση που δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ που ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Θεωρώ ότι κυρίως από δικά μας λάθη δεν τα καταφέραμε, ωστόσο η προσπάθεια που κάναμε για να ανατρέψουμε το κακό ξεκίνημα ήταν πολύ μεγάλη».

-Αν και είναι ίσως νωρίς να μιλήσεις για κάτι τέτοιο, ποια είναι τα πλάνα σου για τη νέα σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι να έχει τελειώσει άλλη φορά τόσο νωρίς το πρωτάθλημα, τώρα διανύουμε περίοδο ξεκούρασης. Για μένα ήταν μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά εδώ στην Πάτρα και θα ήθελα να παραμείνω στον Απόλλωνα γιατί γενικότερα η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ καλή. Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμη για να πούμε κάτι περισσότερο, θα το δούμε σε λίγο καιρό».

-Το φετινό πρωτάθλημα πώς σου φάνηκε; Υπήρχε κάποια ομάδα που σε εντυπωσίασε ή κάποια που σε απογοήτευσε με την πορεία της;

«Σίγουρα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν οι δύο ομάδες που ξεχώρισαν και φέτος. Είδαμε όμως ότι ο Άρης και η ΑΕΚ ενισχύθηκαν σημαντικά και αυτό φάνηκε και από τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και από τους αγώνες με τους δύο πρωτοπόρους, στους οποίους έβαλαν δύσκολα. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για το ελληνικό πρωτάθλημα και ελπίζω να συνεχιστεί η αγωνιστική άνοδος ορισμένων ομάδων.

Από εκεί και πέρα, ο Κόροιβος ήταν μια ομάδα που εντυπωσίασε στο ξεκίνημα της σεζόν, πήρε κάποιες μεγάλες νίκες, στη συνέχεια όμως έπεσε απότομα και λίγο έλειψε να χάσει και την παραμονή. Πολύ καλή ήταν πορεία του Λαυρίου που ουσιαστικά συμμετείχε την τελευταία στιγμή στην Α1 και κατάφερε να παραμείνει σε αυτή».

-Πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο πλέι οφ. Υπάρχει κάποια ομάδα που θεωρείς πως μπορεί να κάνει την έκπληξη;

«Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, φάνηκε αυτό που λέμε «ο νόμος των πλέι οφ». Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ και να σπάσει την έδρα της, κάτι που δεν περίμενα ότι θα γίνει. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν ανατροπές και στη συνέχεια και θα δούμε πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια. Για τον πρωταθλητή είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε, σίγουρα όμως θα δούμε πολύ δυνατές μάχες και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος σε σύγκριση με πέρυσι».

Βεργίνης: «Θέλω να μείνω στον Απόλλωνα»