MENU

Η μεγάλη «μάχη» της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη με στόχο τη ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο στο «Nick Galis Hall» (84-72). Ο Αρης έχει ρεκόρ 10-5 και βρίσκεται στην τέταρη θέση, ενώ με 8-7 ο ΠΑΟΚ είναι έκτος στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Αρης θα παραταχθεί πλήρης στο ντέρμπι, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Βαγγέλη Μαργαρίτη που ήταν κλινήρης με πυρετό τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης ταλαιπωρείται ακόμη από ενοχλήσεις στο πέλμα. Πάντως, πολύ δύσκολα δεν θα δώσει το παρών στο παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Εχουμε μπροστά μας ακόμα έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα, με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος εκτός από τη δεδομένη δυσκολία του, έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει ένα τέτοιο ντέρμπι, με το οποίο έχουν μεγαλώσει γενιές φιλάθλων, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά αυτό το ματς είναι πάντα ιδιαίτερο».

«Η τακτική παίζει σίγουρα ρόλο στο παιχνίδι, αλλά ειδικά σε αυτούς τους αγώνες τον σημαντικότερο ρόλο τον παίζει η διάθεση, η καρδιά και η ψυχή. Και πολύ περισσότερο από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για τους φιλάθλους μας, για την πόλη μας, αλλά και για μας τους ίδιους. Θέλουμε να είμαστε απολύτως έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι και να μπούμε, δυνατά και παθιασμένα από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μην επιτρέψουμε στον Άρη να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη με τον κόσμο μας στο πλευρό μας» ανέφερε ο Κώστας Κακαρούδης.

Νωρίτερα, στις 17:00, ο Αρκαδικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν για πρώτη φόρα στη διάθεσή τους τον Κώστα Παπανικολάου μετά την επιστροφή του στο λιμάνι. Επιστρέφει σε αγώνα πρωταθλήματος ο Ματ Λοτζέσκι, ενώ εκτός «μάχης» έχουν τεθεί οι Ντάνιελ Χάκετ (σ.σ. διάταση έσω πλαγίου) και Δημήτρης Αγραβάνης (σ.σ. ερεθισμός στο γόνατο).

To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο (30/1)

Κολοσσός - Απόλλων Πατρών 60-54

Λαύριο - Κηφισιά 74-70

Κόροιβος - Καβάλα 72-78

Τρίκαλα - ΑΕΚ 65-70

Κυριακή (31/1)

Αρκαδικός - Ολυμπιακός 17:00/Novasports 3

ΠΑΟΚ - Αρης 21:00/Novasports 2&2HD

Δευτέρα (1/2)

Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 18:00

ΠΑΟΚ-Αρης στη Θεσσαλονίκη, επιστροφή στην Α1 για Παπανικολάου