MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΣΕΦ, 15η αγωνιστική, OTESPORT 4HD
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
80 66
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Ολυμπιακός κυριαρχώντας στο πρώτο ημίχρονο κάλυψε το -4 (73-69) του ΟΑΚΑ, «έπιασε» τον Παναθηναϊκό στο 14-1 κι έχει το πλεονέκτημα για να πάρει την 1η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός με τους Γκιστ και Φελντέιν προηγήθηκε με 0-2 και 2-4 αντίστοιχα, αλλά όταν ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό από την άμυνά του και πόντους από τον Σπανούλη ξέφυγε με 11-4 σχεδόν στα μισά της περιόδου. Η είσοδος των Διαμαντίδη και Ραντούλιτσα στη θέση των Καλάθη και Ραντούλιτσα δεν έφερε αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Στρόμπερι καταθέτοντας ενέργεια στο παρκέ οδήγησε την ομάδα του στο +10 (14-4, 7'), ενώ 1.46 για το τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 22-8. Ο Σπανούλης στο 9:30 ευστόχησε σε τρίποντο για το 25-8, ενώ οι Πάβλοβιτς (1/2β.) και Χάκετ (2π.) έγραψαν το 27-9, το οποίο ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ραντούλιτσα σημείωσε το πρώτο καλάθι δεύτερη περίοδο (29-11), αλλά οι γηπεδούχοι τρέχοντας σερί 7-0 «εκτόξευσαν» την διαφορά στους 23 πόντους (34-11, 13'). Ο Ραντούλιτσα σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού, ο οποίος, όμως, διατήρησε τα ηνία του αγώνα και στο 26' ξέφυγε με 27 πόντους (42-15), με τον Αθηναίου να έχει ρόλο... εκτελεστή. Ο Σπανούλης ανέλαβε στη συνέχεια να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο +30 (49-19). Ο Ραντούλιστα στο 19' μείωσε σε 49-23, διαμαρτυρήθηκε για φάουλ και δέχθηκε τεχνική ποινή. Ο Φελντέιν 40'' για την λήξη έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που ευστόχησε πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων (51-26), ενώ οι Χάκετ (2π.) και Γιάνκοβιτς (3π.) διαμόρφωσαν το 53-29, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Διαμαντίδης με 2/2 τρίποντα έγραψε το 53-35 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ενώ ο Φελντέιν ανέβασε το σερί του Παναθηναϊκού 0-8 (53-37, 22') αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Φώτσης στάθηκε στον πλευρό του αρχηγού του και ο Παναθηναϊκός στο 23.05 κατέβασε την διαφορά στους 13 πόντους (55-42). Οι Χάκετ και Φώτσης έκαναν το 58-45 (24') πριν ο Σπανούλης αστοχήσει σε δύο βολές και ο Πάβλοβιτς σε τρίποντο. Οι ομάδες για ένα δίλεπτο... κόλλησαν επιθετικά, με τον Παναθηναϊκό πάντως στο 18' να μειώνει στους 10 πόντους εκμεταλλευόμενος τον Γκιστ (61-51). Οι «πράσινοι» 54''για το τέλος με 1/2 βολές του Γκιστ πλησίασαν στο -9 (61-52), με τον Παπαπέτρου, όμως, στο φινάλε της περιόδου να ευστοχεί σε τρίποντο και να γράφει το 66-54 δίνοντας... ανάσα στην ομάδα του.

Η άμυνα είχε τον πρώτο λόγο στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Στα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου είχε σημειωθεί μόλις ένα καλάθι (68-54), ενώ ο Φελντέιν στο 24' με πέντε συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 68-59, αλλά ο Χάκετ με δύο τρίποντα έκανε το το 74-59. O Στρόμπερι με 2/2 βολές έστειλε στο +17 τους γηπεδούχους (76-59), με τον Φελντέιν να μειώνει γρήγορα σε 76-63) και τον Παππά ύστερα από τον 50 φάουλ του Αμερικανοϊταλού γκαρντ να γράφει το 76-65 (37'). Ο Χάντερ με 1/2 βολές έκανε το 77-65, πριν ο Μάντζαρης διαμορφώσει το 79-65 (38:40). Το άκουσμα της κόρνας της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή με 80-66 και τον Σπανούλη να αστοχεί σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του αγώνα και τον Διαμαντίδη να έχει αποχωρήσει τραυματίας από τα μισά περίπου του δεκαλέπτου.

Ο MVP: Ο Ντάνιελ Χάκετ έπαιξε σαν να είναι μπαρουτοκαπνισμένος από καιρό σε ντέρμπι «αιωνίων» κι έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας δίνοντας τεράστιες λύσεις σε άμυνα κι επίθεση.

Ο Σκληρός: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει... ακούσει πολλά, αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα χρώματα του Ολυμπιακού κυριαρχώντας στο «ζωγραφιστό.

Ο Αόρατος: Ο Σάσα Πάβλοβιτς. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ αγωνίστηκε μόλις 12 λεπτά, αποβλήθηκε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου με 5 φάουλ και για άλλο ένα ματς δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Ο Πεσμένος: Ο Νικ Καλάθης ήταν πολύ κακός και μακριά από τα υψηλά του στάνταρντς. Ο Έλληνας γκαρντ είχε 1/11 σουτ και 3 λάθη σε 25 λεπτά στο παρκέ. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά ξανά και ξανά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Καλάθης ήταν στον πάγκο. Σίγουρα, το πρόσημο του πρώην NBAer είναι αρνητικό.

Η Γκέλα: Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά και ο Παναθηναϊκός... ξόδεψε ένα ημίχρονο αργώντας να μπει στο πνεύμα του αγώνα. Επίσης, ο Πάβλοβιτς στην τρίτη περίοδο βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό ποστάροντας τον Σπανούλη, αλλά παρά τα τέσσερα προσωπικά του φάουλ ο Τζόρτζεβιτς δεν τον «προστάτευσε» και ο Μαυροβούνιος εντέλει αποβλήθηκε.

Η στιγμή: Ο Ολυμπιακός μπήκε... φουριόζος στην αναμέτρηση, αλλά ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε στην τρίτη περίοδο. Ο Χάκετ, όμως, με δύο τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

Η διαιτησία: Δεν έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν είχαν μια διαιτησία ανάλογη της ικανότητάς τους. Τα περισσότερα λάθη τους ήταν υπέρ των γηπεδούχων, επιτρέποντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επαφές. Ξένισε επίσης, το γεγονός ότι ο τρίτος διαιτητής Παπαπέτρου σφύριξε περισσότερο από τους δύο εμπειρότερους Πηλοΐδη, Κορομηλά.

Οι Στρατηγοί: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βγήκε νικητής στη... μάχη των στρατηγών, καθώς άνοιξε το ροτέισον της ομάδας του, η οποία έμεινε πιστή στη φιλοσοφία της και πήρε τη νίκη.

Η εξέδρα: Στο ΣΕΦ υπήρχαν λίγα άδεια καθισμάτα, ενώ - όπως συμβαίνει στα ντέρμπι - παρατηρήθηκε η συνηθισμένη... μετατόπιση φιλάθλων προς το πέταλο των οργανωμένων. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν πολύ καλή ατμόσφαιρα και μοναδικά... μελανά σημείο ήταν κάποια υβριστικά συνθήματα, τα οποία έχουμε... συνηθίσει να ακούγονται στα ελληνικά γήπεδα και μία κροτίδα. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πάντως φρόντισαν να αποτελέσουν τον... έκτο παίκτη της ομάδας τους.

Δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-66