MENU

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η ανώνυμη καταγγελία για εικονικά συμβόλαια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει πάρει το δρόμο της διερεύνησης.

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προκειμένου να διερευνηθεί και να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται, ωστόσο ο φάκελος δεν βρίσκεται μόνο στα χέρια των ανθρώπων της ΕΕΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από το υφυπουργείο Αθλητισμού θεωρούν άκρως σοβαρή την υπόθεση και λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει η ΕΕΑ, αποφάσισαν να στείλουν τον φάκελο και στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Μάλιστα άνθρωπος από την Επιτροπή ανέφερε πως η ΕΕΑ δεν διαθέτει τα μέσα προκειμένου να αποδείξει αν τα συμβόλαια έιναι εικονικά ή όχι και σε αυτό δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ούτε η Επιτροπή Αποτόμησης των παικτών.

Πλέον ο Οικονομικός Εισαγγελέας έχει στα χέρια του την υπόθεση και αν κρίνει πως μπορεί να βρει στοιχεία, τα οποία και θα οδηγήσουν σε αποδείξεις, έχει τη δυνατότητα να ανοίξει και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εξετάζει την καταγγελία του Ολυμπιακού η ΕΕΑ

Παράλληλα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πρόκειται να συζητηθεί σήμερα και η επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το αν υπάρχει εφαρμογή της απόφασης που επικύρωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για την εικονικότητα της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην επιστολής τους οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρουν μεταξύ άλλων: «αν δεν εφαρμόζεται όπως ορίζει ο νόμος θα πρέπει να επιβληθεί το ανώτερο πρόστιμο, των 300.000 ευρώ».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού θα κατατεθεί υπόμνημα που θα ενημερώνει την ΕΕΑ για τη διαδικασία επιστροφής των μετοχών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Επίσης το Τριφύλλι θα επισημάνει πως ο Γιαννακόπουλος θα σεβαστεί τις ποινές που του έχουν επιβληθεί και δεν θα πηγαίνει στο γήπεδο.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας ερευνά την καταγγελία για εικονικά συμβόλαια στην ΚΑΕ ΠΑΟ