MENU

Με απολογισμό δύο νίκες και έξι ήττες σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, οι «κίτρινοι» προβληματίζουν και κάνουν τη... ζωή τους δύσκολη.

Η ομάδα του Πρίφτη αρχής γενομένης από το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (24/12) μέχρι και το ματς με την Άλμπα στο Βερολίνο για το Last 32 του Eurocup (19/01), έχει γνωρίσει διαδοχικές ήττες και ψάχνει πώς θα μπουν ξανά στον... ίσιο δρόμο. Άλλωστε, η ομάδα από εδώ και πέρα θα αγωνιστεί για ένα διάστημα δίχως να έχει δικαίωμα στο «στραβοπάτημα».

25% ποσοστό νικών με... 116 πόντους διαφορά κατά

Ο Άρης, που μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη πήγαινε με... σπασμένα φρένα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ηττήθηκε στα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε (Κολοσσός - Αρμάνι - Παναθηναϊκός - Άλμπα), ενώ συνολικά έχει μόλις 25% ποσοστό νικών στα πρόσφατα οκτώ παιχνίδια του! Να σημειωθεί δε πως οι έξι ήττες έχουν έρθει στην πλειοψηφία τους με μεγάλες διαφορές και οι «κίτρινοι» έχουν χάσει τον έλεγχο κατά 116 πόντους μέσα σε αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχασαν δύο κολλητά παιχνίδια λίγο πριν από την αλλαγή της χρονιάς (76-64 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την Α1 και 90-69 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο). Στη συνέχεια, έδειξαν να ανακάμπτουν, νίκησαν το Ρέθυμνο (72-60) και ισοπέδωσαν την Νεπτούνας (84-58), όμως ουσιαστική «ανάσα» δεν μπόρεσαν να πάρουν. Άλλωστε, ακόμα και στο ματς με τους Κρητικούς, ο Άρης έβγαλε προβλήματα και κούραση στο «Nick Galis Hall». Μοναδική εξαίρεση στον... κανόνα των αρνητικών εμφανίσεων τελευταία, ήταν το εξαιρετικό ματς και η απόλυτη κυριαρχία απέναντι στη Νεπτούνας.

Έπειτα, ακολούθησε το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών. Στη Ρόδο ο Κολοσσός βρήκε τα... κουμπιά του φανερά κουρασμένου Άρη (76-70) και μετά ακολούθησε η μεγάλη πτώση. Στο Μιλάνο οι «κίτρινοι» διασύρθηκαν (95-54), στο ΟΑΚΑ πλήρωσαν τα... σπασμένα του Παναθηναϊκό για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (80-59) και στο Βερολίνο με μαζεμένα λάθη στο φινάλε έχασαν με 15 πόντους από την Άλμπα (82-67).

Το αποτέλεσμα αυτών των διαδοχικών ηττών; Ο Άρης βρίσκεται εκτός Κυπέλλου, στο Eurocup έχει αρνητικό ρεκόρ (1-2) και ψάχνει τις νίκες (και μάλιστα με μεγάλες διαφορές) στη Θεσσαλονίκη και στο πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΑΕΚ στην Πυλαία και να την πιάσει στην 3η θέση. Η «Ένωση» είναι μόνη 3η με 10-4, ενώ ο Άρης ακολουθεί ως 4ος με 9-5.

Το πρόγραμμα και η «επόμενη μέρα»

Είναι φανερό πως οι «κίτρινοι» χρειάζονται ένα... restart. Ή για την ακρίβεια, θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη αυτό το εφιαλτικό 20ήμερο και τους 116 πόντους κατά τους και να επιστρέψουν στα υψηλά στάνταρντς που οι ίδιοι έθεσαν με τις εμφανίσεις τους μέχρι πριν από περίπου ένα μήνα.

Πάντως, το πρόγραμμα του συνόλου του Πρίφτη μόνο εύκολο δεν είναι από εδώ και πέρα. Στις επόμενες τρεις αγωνιστικές ο Άρης θα παίξει μεν εντός έδρας με τον υποδεέστερο Αρκαδικό και το πιο αδύναμο Λαύριο, όμως κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί το 3-0, αφού ενδιάμεσα θα αγωνιστεέι στο «Παλατάκι» με τον ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική. Παράλληλα, στο Eurocup υποδέχεται τις Αρμάνι και Άλμπα, που είναι ισχυρές, ενώ παίζει και στη Λιθουανία με την Νεπτούνας.

Φυσικά, ο Πρίφτης έχει αποδείξει πως ξέρει πώς να διαχειριστεί καταστάσεις και να βγάλει την ομάδα του από αυτή την πρώτη... μεγάλη κρίση της σεζόν. Όπως και να 'χει, οι «κίτρινοι» οφείλουν να... ξυπνήσουν, να αφήσουν στην άκρη τα αρνητικά σερί και να ξαναμπούν άμεσα σε τροχιά που θα τους επιτρέπει να κοιτάζουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, αλλά και στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α1.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που έδωσε ο Άρης από τις 24/12 και μετά (δύο νίκες, έξι ήττες):

Ολυμπιακός - Άρης 76-64

Άρης - Ρέθυμνο 72-60

Κολοσσός - Άρης 76-70

Παναθηναϊκός - Άρης 80-59

Κύπελλο:

Παναθηναϊκός - Άρης 90-69

Άρης - Νεπτούνας 84-58

Αρμάνι - Άρης 95-54

Άλμπα - Άρης 82-67

Άρης: 116 πόντους, 6 ήττες σε 20 μέρες!