MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN BASKET LEAGUE
10η αγωνιστική Α1, ΝS2
Κηφισιά
ΚΗΦΙΣΙΑ
73 75
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι γηπεδούχοι την περσινή σεζόν είχαν φανεί... αφιλόξενοι για τους Περαιώτες, οι οποίοι, όμως, φέτος φρόντισαν να πάρουν την 9η νίκη τους στην Α1, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε να ιδρώσουν, ενώ στο 8'' με το σκορ στο 73-74 δεν δόθηκε φάουλ στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Η ομάδα των βορείων προαστίων υποχώρησε στο 4-6 παρότι παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία της, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην 9η νίκη της ομάδας του στην 10η «στροφή» της Α1 είδε πράγματα που χρίζουν διόρθωσης

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου στο ξεκίνημα της αναμέτρησης «χτύπησε» με τον Γλυνιαδάκη και βασιζόμενη στην καλή της άμυνα προηγήθηκε με 8-4 στο 5'. Ο Στρόμπερι απάντησε για το 8-8 (6') σημειώνοντας 4 συνεχόμενους πόντους, αλλά οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 5-0 (1-8, 9') και ο Χογκ (6π.) φρόντισε η ομάδα του στο 10' να είναι μπροστά με 16-14.

Οι φιλοξενούμενοι 3.16 μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου βρέθηκαν για πρώτη φορά σε θέση οδηγού (20-22) ύστερα από τρίποντο του Χάκετ και λέι απ στον αιφνιδιασμό του Στρόμπερι. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν κατάφερε να ξεφύγει, καθώς οι αντίπαλοί του ήταν... διαβασμένοι, ενώ συγχρόνως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφερναν να περιορίσουν τον Γλυνιαδάκη, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια έχοντας σημειώσει 12 πόντους. Η συμπλήρωση των 20' βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 20-20 και να έχουν αφήσει κι... ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στην τρίτη περίοδο φώναξε «παρών» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ναι μεν συνέχιζε να αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά βρίσκοντας πόντους από τον αρχηγό του ξέφυγε με 44-50 στο 27.07. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα... παρατήσουν και με τους Κασελάκη, Χογκ και Ελ Αμίν πλησίασαν στο -3 (50-53) πριν ο Μάνζαρης με τρίποντο γράψει το 50-56 της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνοντας την αμυντική του εικόνα και με 4 πόντους του Τζέιμς προηγήθηκε με 51-60 στο 32', ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσαϊρέλης με 2/2 βολές έστειλε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο +10 (52-62). Ο Γλυνιαδάκης με 4 συνεχόμενους πόντους έφερε την Κηφισιά στο -8 (56-66, 34'), ενώ στο 36' οι Λόουερι και Γκίκας έγραψαν το 61-68. Ο Μάντζαρης αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Ελ Αμίν δεν τον... μιμήθηκε και 3.40 για την λήξη έβαλε... φωτιά στο παιχνίδι γράφοντας το 64-68. Η σκυτάλη στη συνέχεια πέρασε στον Γκίκα, ο οποίος με τρίποντη «βόμβα» έφερε την ομάδα του στο -1 (67-68), ενώ 2.40 για την λήξη ο Μιλουτίνοφ είχε 1/2 βολές (67-69). Ο Λόουερι στη συνέχει έγραψε το 69-69 έχοντας «κρεμασμένο πάνω του τον Χάντερ, ο οποίος με 1/2 βολές έγραψε το 69-70 (38.01).

Οι Λόουερι και Γλυνιαδάκης δεν συνεννοήθηκαν καλά δίνοντας την ευκαιρία στον Πρίντεζη με το γνωστό του... πεταχτάρι να κάνει το 69-72 (38.31). Ο Λόουερι 1.14 για το τέλος «πυροβόλησε» για το 71-72, ενώ ο Γκίκας έκλεψε την μπάλα από τον Χάντερ, ο οποίος στη συνέχεια της φάσης αποχώρησε τραυματίας (χτύπησε στη μέση). Ο Λόουερι στο 39.22 επανέφερε την Κηφισιά σε θέση οδηγού (73-32), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Ο Χάκετ με λέι απ (η μπάλα κόπηκε αντικανονικά) έκανε το 73-74 (39.30), ενώ 8'' για το τέλος οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Γλυνιαδάκη. Ο Χάκετ 7,5'' για την λήξη είχε 1/2 βολές αλλά ο Λόουερι αστόχησε στην εκπνοή σε τρίποντο.

Ο MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, οι οποίοι, όμως, ακόμα ένα... καμπανάκι κινδύνου να χτυπάει, μιας και δεν είχαν καθόλου καλή απόδοση.

Ο Σκληρός: Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έδωσε αρκετές μάχες μέσα στη ρακέτα προσφέροντας λύσεις στην ομάδα του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Ντάστιν Χογκ. Οι δύο παίκτες δημιούργησαν προβλήματα στην φροντ λάιν του Ολυμπιακού και βοήθησαν συγχρόνως αρκετά την ομάδα τους. Οι Ρομπ Λόουερι και Νίκος Γκίκας για 30' δεν είχαν καλή παρουσία, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο έβαλαν τα μεγάλα σουτ επαναφέροντας την ομάδα τους από το -10.

Ο Αόρατος: Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν έπαιξε πολύ, αλλά όσο πάτησε το παρκέ δεν κατάφερε να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο.

Ο Πεσμένος: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε αρκετά προβλήματα απέναντι στους ψηλούς της Κηφισιάς, ενώ παρά τον παρόμοιο σωματότυπο που έχει με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

Η Γκέλα: Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης 8'' για το φινάλε επιχείρησε, να κάνει το 75-74, αλλά το φάουλ που του έγινε δεν έγινε αντιληπτό από τον Σπύρο Γκόντα.

Η στιγμή: Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδειξε το καλό του πρόσωπο, ξέφυγε με διψήφια διαφορά πόντων κι απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για να πάρει τη νίκη. Η Κηφισιά, όμως, επέστρεψε και παρά τον λανθασμένο μη καταλογισμό του φάουλ 8'' για το φινάλε στην προσπάθεια του Γλυνιαδάκη, είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Το τρίποντο του Λόουερι, όμως, ήταν άστοχο...

Η διαιτησία: Οι Γκόντας, Σταματόπουλος και Παντελίδης βρέθηκαν στο «Ζηρίνειο» για την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Α1. Οι τρεις ρέφερι είχαν κάποιες λανθασμένες αποφάσεις, ενώ το αποτέλεσμά της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν είχε δοθεί φάουλ στην προσπάθεια του Γλυνιαδάκη.

Η εξέδρα:Τα... άδεια καθίσματα στο Ζηρίνειο ήταν ελάχιστα, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και λίγοι φίλαθλοι και του Ολυμπιακού (όχι οργανωμένα όμως). Οι Τζόκερς πάντως ήταν εκείνοι που φρόντισαν με την φωνή τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ παρά την αξιότιμη προσπάθειά της η Κηφισιά δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους της για το 2015 νικηφόρα.

Δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75.

https://streamable.com/j81p
Κηφισιά - Ολυμπιακός 73-75