Πριν από μερικές μέρες ήταν, που γράφαμε, για τους Ντιτρόιτ Πίστονς και το ενδιαφέρον τους για τον διεθνή φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο σκάουτ των "πιστονιών", Τζέισον Φιλίπι, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ στο ματς με τα Τρίκαλα και κατέγραψε ένα σωρό σημειώσεις για τον 18χρονο παίκτη, ο οποίος κόντρα στους Θεσσαλούς έπαιξε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά, έχοντας 6 πόντους και 4 ριμπάουντ.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως, δεν ήταν μόνο ο Φιλίπι εκεί. Ηταν και οι Λος Αντζελες Λέικερς, διά του σκάουτ, που έχουν στην Ευρώπη, του Ισπανού, Αντόνιο Μαθέιρας.
Ο Μαθέιρας ήρθε στην Αθήνα και πήγε στο ΟΑΚΑ, έχοντας τα μάτια του στραμμένα στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος, όπως και ο Χαραλαμπόπουλος, είναι από τους καλύτερους 97άρηδες στον κόσμο. Ο Ισπανός σκάουτ έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία του νεαρού σέντερ, ο οποίος είχε σε αυτό το παιχνίδι 8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.
Τόσο ο Χαραλαμπόπουλος, όσο και ο Παπαγιάννης, έχουν πολλά ψωμιά να φάνε ακόμη, όχι για να παίξουν, βέβαια, στο ΝΒΑ, αλλά για να μπορούν να σταθούν ικανοποιητικά στο πρωτάθλημα της Α1. Εννοείται, όμως, ότι είναι πολύ μεγάλες προοπτικές και είναι απόλυτα φυσιολογικό από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να τους κοιτάνε, την στιγμή που ανά τον κόσμο τέτοιους παίκτες σε αυτή την ηλικία δεν είναι πολύ εύκολο να βρεις. Ειδικά, όπως ο Παπαγιάννης με ύψος 218 εκατοστά, γρηγοράδα περιφερειακού και υψηλή τεχνική.