MENU

Αρκετή ώρα πριν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πολλοί στο ΟΑΚΑ απόρησαν βλέποντας στο φωτεινό ταμπλό τις συνθέσεις των δύο ομάδων, καθώς από πλευράς «πράσινων» εμφανίστηκε το Νο16 ονόματι Κωνσταντίνος Παπαδάκης!

Ο νεαρός γκαρντ πήρε την ευκαιρία από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να βρεθεί στην 12άδα, καθώς λείπουν οι Παππάς, Μποχωρίδης, Γκιστ και Κόνιαρης. Η έκβαση του αγώνα επέτρεψε κιόλας τη συμμετοχή του 17χρονου στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης, με τον κόσμο να αποθεώνει, αλλά να το κάνει ακόμα παραπάνω όταν λίγο πριν το τέλος σκόραρε από το τρίποντο για το 104-66!

Όμως, ποιος είναι ο Παπαδάκης; Ο ύψου; 1.90μ. πλέι μέικερ μόλις τον προηγούμενο μήνα συμπλήρωσε τα 17 του (γεννηθείς στις 27/9/1998) και προέρχεται από την ακαδημία «Triple Crown», την οποία ίδρυσαν και είχαν υπό την επίβλεψή τους οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου και Ευθύμης Ρεντζιάς.

Οι… καταβολές του είναι άκρως μπασκετικές, καθώς είναι ανιψιός του παλαίμαχου φόργουορντ Αρη Παπαδάκη (3/6/1971), ο οποίος τη δεκαετία του ’90 αγωνίστηκε για δύο σεζόν στα «σαλόνια», με τη φανέλα του Μίλωνα (1993/1994) και της Δάφνης (1997/1998).

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον ταλαντούχο πόιντ γκαρντ με προοπτική να ενισχύσει την εφηβική ομάδα, ενώ συμμετείχε στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας, αφού υπήρχαν πολλές απουσίες εξαιτίας των διεθνών των «πράσινων».

Στο Καρπενήσι όπου έγινε το βασικό στάδιο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και κάπως έτσι άνοιξε η πόρτα για την παρθενική του συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο! Επαιξε για 2’, σκόραρε και αποθεώθηκε, ενώ κατά την αποχώρηση της ομάδας ήταν δίπλα-δίπλα με το ίνδαλμα του, Δημήτρη Διαμαντίδη…

Αυτός είναι ο Κώστας Παπαδάκης που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ…