MENU

Ο προπονητής της ΑΕΚ κατά την διάρκεια της Media Day της Ενωσης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας του και παράλληλα δνε έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει των υποχρεώσεων της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο aek365.com:

Για το πώς εξελίσσεται η προετοιμασία στο Καρπενήσι: «Έχουμε κάποιες απουσίες, όπως συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες, που έχουν διεθνεις. Φέραμε έναν παίκτη (σ.σ. Κοχαντάρεβιτς) να μας βοηθήσει. Εδώ λειτουργούν όλα, όπως πρέπει.

Για τη νέα σεζόν και την εκκίνηση με τον Αρη: «Θα έχουμε δυνατά παιχνίδια σε κύπελλο και πρωτάθλημα με τον Άρη. Ακόμη είναι αρχή. Είμαι αισιόδοξοι, συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις. Όλα ξεκινούν μαζί σε τρεις μέρες. Πέρσι ήταν πιο εύκολα».

Για το φετινό ρόστερ: «Θέλαμε κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι και έχουμε ομάδα να το κάνουμε αυτό. Δεν ξέρω αν το ρόστερ είναι τέλειο, αν υπάρχουν κάποια λάθη, σίγουρα θα είναι λιγότεαρ από πέρυσι».

Για τις επενδύσεις σε νέους και τον Άτιτς: «Δεν ξεχωρίζω τις μεταγραφές των νέων και των πρωταγωνιστών. Θεωρούμε ότι το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών. Παλέψαμε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, λοιπόν, να φέρουμε τον Μωραΐτη, όπως παλέψαμε για τον Άτιτς. Τις προηγούμενες ημέρες με την Μπαρτσελόνα, τις τελευταίες με την Ρεάλ, την Εφές, τη Φενέρ και την Νταρουσάφακα. Αύριο, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και αυτήν τη μεταγραφή. Είναι μεγάλη επιτυχία του προέδρου αυτή. Σε 1-2 χρόνια, όταν θα ωριμάσουν αυτά τα παιδιά και με τη δουλειά του κόουτς που φέραμε (σ.σ. Μάτοβιτς) θα μπορούμε να λέμε για ένα ρόστερ που θα πρωταγωνιστεί για χρόνια».

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Είναι πολύ μεγάλη η δύναμη του. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν θα υπήρχαν χωρίς τον κόσμο τους. Αν δεν είμαστε καλοί εμείς, όμως, δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Έχουμε χρονιά με πολλές υποχρεώσεις φέτος και αν δεν έχουμε υπομονή και κατανόηση από τον κόσμο, θα έχουμε δυσκολίες. Πέρυσι μας στήριξαν, δεν δημιούργησαν κανέναν πρόβλημα και φέτος περιμένουμε ακόμη περισσότερους στο γήπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σάκοτα: «Ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει για χρόνια» (vid)