MENU

Αποτέλεσμα; Εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν καβάλα στο άλογο, τώρα κυνηγάει. Τι ακριβώς; Εκτός έδρας νίκες για να φτάσει στο φάιναλ φορ. Με άλλα λόγια, χάθηκε το αβαντάζ της έδρας. Οχι απαραίτητα στα πλέι οφ. Διότι για τους ερυθρόλευκους αρκούσε να πάρουν τα ματς στο ΣΕΦ για να φτάσουν στο φάιναλ φορ... Με νίκη επί της Φενέρ και κανονικά αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς, ο Ολυμπιακός θα είχε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τώρα για να πάρει πλεονέκτημα χρειάζεται πάση θυσία να κερδίσει στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ. Να μην χάσει στη Βιτόρια. Κι αν δεν τα καταφέρει, τότε θα είναι τρίτος... Θα χρειαστεί να σπάσει έδρα - λογικά της Μπαρτσελόνα - για να φτάσει στο φάιναλ φορ. 

Το χειρότερο νέο και από την ήττα, είχε να κάνει με τον τραυματισμό του Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε πριν από δύο μέρες και δεν μπορούσε να κινηθεί καλά, καλά. Υπέφερε στις διατάσεις που έκανε. Κανονικά έπρεπε να μην παίξει. Κι αυτός και ο Μάντζαρης ΕΠΡΕΠΕ να μείνουν εκτός 12αδας. Mόνοι τους επέμεναν να αγωνιστούν. Για τον Σπανούλη το πρόβλημα ήταν και είναι πιο σοβαρό, το θέμα είναι πόσο θα μείνει έξω. Χωρίς αυτόν ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα και μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να χαθεί πολύτιμο έδαφος. Ακόμα και στην Α1, ας μην ξεχνάμε το ματς της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλα προβλήματα. Εξω ο Πέτγουεϊ, έξω και ο Τσαϊρέλης. Ανέτοιμος και ο Αγραβάνης. Λύγισε απέναντι σε μια ομάδα με πολλές λύσεις, που πριν από λίγους μήνες ενισχύθηκε και με τον Ζήση. Και μέσα στη σεζόν έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Παίζει εκπληκτικά στην άμυνα, ειδικά όταν ο Βέσελι είναι στο «5»... Μπορεί να σουτάρει με μεγάλα ποσοστά. Εχει τη σφραγίδα ενός σπουδαίου προπονητή, όπως ο Ομπράντοβιτς. Εχει τεράστιο μπάτζετ κι απ' ό,τι φαίνεται δεν αφήνει τίποτα απολύτως στην τύχη. Η Φενέρ ταξίδεψε στην Αθήνα για να πάρει το διπλό και το πήρε με τον τρόπο της... Και ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε  πολλά προβλήματα, αλλά και οι Τούρκοι έπαιξαν πολύ καλά... Ισως και 100% έτοιμοι να ήταν οι ερυθρόλευκοι, πάλι το αποτέλεσμα να ήταν ίδιο. Η Φενέρ μαθαίνει γρήγορα και πλέον είναι αυτή φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο και τη συμμετοχή για πρωτη φορά σε φάιναλ φορ...

Οσο για τον Ολυμπιακό. Εχασε μια μεγάλη ευκαιρία και είναι και λαβωμένος. Ομως έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι αυτό κανείς δεν το ξέχασε, φάνηκε από το χειροκρότημα του κόσμου... Το αβαντάζ έδρας δεν χάθηκε ακόμα, όμως το διπλό στη Μόσχα δεν έρχεται εύκολα. Οπως και να έχει η ζωή συνεχίζεται για τους ερυθρόλευκους, που ένα πράγμα χρειάζονται. Υγεία. Χωρίς αυτήν, δεν μπορεί να συζητάμε και πολλά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Χάθηκε το αβαντάζ έδρας για τον Ολυμπιακό...