Άργησε μισή σεζόν η συμφωνία της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την ΕΡΤ για τη μετάδοση αγώνων της Α2 Κατηγορίας Ανδρών του μπάσκετ. Για την ακρίβεια, άργησε η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, καθώς απ' το καλοκαίρι ήταν γνωστό. Αλλά θέλεις λίγο η γραφειοκρατία, λίγο οι αλλαγές στην Δημόσια τηλεόραση, λίγο τα μπάνια του λαού που διαρκούν ως τον Σεπτέμβριο, φτάσαμε Ιανουάριο κι ακόμη δεν είδαμε κάποιο ματς στην ελεύθερη τηλεόραση. Ούτε στη συνδρομητική, βεβαίως, που προφανώς κρίνει ότι το μπάντμιγκτον από το Χονγκ Κονγκ ή ένα κανάλι που δείχνει πως σκοτώνονται οι μύγες από τον βασιλικό κυπρίνο του Αμαζονίου είναι προτιμότερα στα "μπουκέτα" τους.
Μερικά ματς είδαμε από κάποια ιδιωτικά sites που με δικά τους κόστη μετέδωσαν αγώνες, αλλά αυτό δε χρυσώνει το χάπι. Η Α2 είναι μια καλή κατηγορία για να δει κανείς μπάσκετ. Έχει καλούς παίκτες, έχει προπονητές, έχει σασπένς, έχει καλό επίπεδο μπάσκετ, έχει σχετικά γεμάτα γήπεδα, αξίζει να δεις ένα δίωρο. ΟΚ, δε θα δεις και πολλά alley oops, αλλά θα δεις παίκτες όπως ο Κίκι Κλαρκ που βάζει με άνεση 7-8 τρίποντα σε κάθε ματς, ο Άλεξ Άκερ ή ο τρελός Γιάννης Γκαγκαλούδης, που έφτασε τα 40 κι ακόμη οι αντίπαλες άμυνες τον τρέμουν. Θα δεις πάθος, θα δεις συστηματάκια από καλούς προπονητές, από μπασκετικά παιδιά, θα δεις κάτι διαφορετικό.
Μέχρι στιγμής δεν είδες την εκπληκτική πορεία του Περιστερίου, που έχει 12-0 και για όλους τους παρατηρητές έχει ήδη "κλειδώσει" την 1η θέση, αλλά μπορείς να το δεις από εδώ και στο εξής. Θα δεις τη "μάχη" για τη 2η θέση με Ηρακλή που έχει νέο προπονητή, με Απόλλωνα Πάτρας, με Χολαργό, με Καστοριά, με Δόξα Λευκάδας. Θα δεις μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, θα δεις πλέιοφς και πλέιάουτς, να "πέφτουν κορμιά". Έχει τόσους παίκτες να δεις, για να μην πούμε να θυμηθείς και μας θυμώσουν. Και με το δίκιο τους. Τόσα παιδιά από την Α1 πήγαν στην Α2 (εδώ και λίγα χρόνια) και το έκαναν για προφανείς λόγους. Και παίζουν, και παίρνουν καλά λεφτά, και τα... παίρνουν σίγουρα (τουλάχιστον οι περισσότεροι), και αποδέχονται ότι πλέον είναι μια καλή λίγκα η Α2 για να παίξεις τα τελευταία χρόνια καλό μπάσκετ.
Σαφώς και είναι μια κατηγορία που χρίζει βελτιώσεων, ποιος θα πει το αντίθετο; Το καθεστώς των ξένων μπορεί να γίνει καλύτερο, οι αλλαγές παικτών επίσης, η συμμετοχή νέων παικτών μπορεί να "απλωθεί" λίγο παραπάνω, η διαιτησία θέλει λίγη δουλειά παραπάνω, η προβολή επίσης. Τώρα η συμφωνία με την ΕΡΤ προβλέπει τη μετάδοση ενός αγώνα της αγωνιστικής, και ίσως και ακόμη ενός από το web της Δημόσιας τηλεόρασης. Ελπίζουμε να είναι δίκαιο το σύστημα "κατανομής" των μεταδόσεων ώστε να δούμε όλες τις ομάδες και να μη μάθουμε απ' έξω τα Αθηναϊκά γήπεδα, λόγω κόστους. Υπάρχει Θεσσαλονίκη, υπάρχει Λάρισα, υπάρχει Καστοριά, υπάρχει Καρδίτσα, υπάρχει Λευκάδα, υπάρχει Πάτρα. Απομένουν ακόμη αρκετοί αγώνες, οπότε πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας... δικαίωσει για αυτήν την... γκρίζα διαφήμιση του πρωταθλήματος της Α2. Υπάρχουν ακόμη 18 αγώνες, συν τα πλέιοφς και τα πλέιάουτς, οπότε το μενού θα είναι πλούσιο.
Ουπς! Μέχρι την ώρα που γράφαμε αυτό το πόνημα, δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η μετάδοση κάποιου αγώνα, ούτε γι' αυτήν την αγωνιστική! Παρασκευή ξημερώνει αύριο, και μεθαύριο παίζουν, μεταξύ άλλων, Περιστέρι-Καστοριά, Ερμής Αγιάς - Δόξα Λευκάδας, Μαρούσι-Ηρακλής. Μια χαρά ματσάκια για να δείξει η ΕΡΤ. Λες να χαθεί άλλη μια ευκαιρία;