MENU

Ο Ολυμπιακός μετά την απορρόφηση του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ελληνικού πανηγύρισε αήττητος την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά οι φιλοδοξίες του δεν σταματούν εκεί. Οι Πειραιώτες εκτίναξαν το μπάτζετ τους στα ύψη πυροδοτώντας απανωτές μεταγραφικές «βόμβες» και πλέον βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του Eurocup, στο οποίο θα συμμετάσχουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το μπάτζετ του Ολυμπιακού μάλιστα για την σεζόν 2016-17, θα το ζήλευαν και οι περισσότερες ομάδες της Α1, καθώς αυτό ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ. Είναι ενδεικτικό μάλιστα πως από τις 14 ομάδες της Α1 μόλις τέσσερις θα έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εκείνο του συνόλου της Ελένης Καπογιάννη. Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Αρης. Οι υπόλοιποι δέκα «μονομάχοι» της Α1 υπολείπονται σε μπάτζετ της «ερυθρόλευκης» γυναικείας ομάδας μπάσκετ.

Οσον αφορά τα δεδομένα της Α1 Γυναικών, το μπάτζετ των Πειραιώτων δεν μπαίνει καν σε διαδικασία σύγκρισης με εκείνο που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες, καθώς είναι πέντε με έξι φορές μεγαλύτερο, γεγονός που δικαιολογημένα βάζει τον Ολυμπιακό στην αφετηρία με στόχο το δεύτερο συνεχόμενο αήττητο πρωτάθλημα.

Η ομάδα των «ερυθρόλευκων» για την σεζόν 2016-16 θα είναι η ακριβότερη που θα έχει παρουσιαστεί στην ιστορία της Α1 Γυναικών, καθώς ο Γιώργος Λεριώτης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης - ο οποίος αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού - εκτίναξαν το μπάτζετ της.

Πώς, όμως, έσπασε το... φράγμα του 1.000.000 ευρώ στο μπάτζετ του Ολυμπιακού. Η απάντηση είναι απλή, αν αναλογιστεί κανείς τις παίκτριες που απέκτησε ο Ολυμπιακός, την διατήρηση του βασικού του κορμού και τα έξοδα που θα προκύψουν από την συμμετοχή του στο Eurocup της αγωνιστικής περιόδου 2016-17.

Ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε με τις κινήσεις του στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς προέβη στην απόκτηση της Ερλάνα Λάρκινς, της Λινέτα Κάιζερ, της Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς, της Εβίνας Μάλτση και της Στέλλας Καλτσίδου, ενώ έχει συμφωνήσει και με την Κατερίνα Μπαρτόνοβα «αναγκάζοντας» συγχρόνως και την FIBA να ασχοληθεί με τις... βόμβες του.

Η Ερλάνα Λάρκινς μετά την υπογραφή της στον Ολυμπιακό θα γίνει πλουσιότερη κατά 250.000 δολάρια και πλέον είναι η παίκτρια με το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία της Α1 Γυναικών. Από κοντά, όμως, είναι και η Λινέτα Κάιζερ, η οποία θα εισπράξει το ποσό των 170.000 δολάρια, ενώ στην τρίτη των πιο ακριβοπληρωμένων παικτριών του Ολυμπιακού είναι η Εβίνα Μάλτση (110.000€). Η αμοιβή της Στέλλας Καλτσίδου ανέρχεται στα 80.000€, ενώ η περυσινή MVP της Α1, Λικέντρα Τζόνσον μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου θα εισπράξει 50.000€. Το ίδιο ποσό προβλέπεται και για τις Κατερίνα Μπαρτόνοβα και Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς (σ.σ. όλα τα ποσά είναι κατά προσέγγιση, με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες).

Τα νούμερα αυτά για τα δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ προκαλούν ίλιγγο, καθώς ο μέσος όρος των καλών συμβολαίων στην Α1 Γυναικών είναι μεταξύ 8.000 και 15.000€, την ίδια στιγμή που οι ξένες παίκτριες αμείβονται με 15.000 ως 20.000 με ελάχιστες εξαιρέσεις προς τα πάνω.

Οι υπόλοιπες παίκτριες (Χατζηνικολάου, Σταμάτη, Μπόνη, Μπαλτά, Νικολαΐδου, Χαλιβέρα, Καλογήρου, Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Φουράκη) όπως και το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχουν συμβόλαια από 30.000€ μέχρι 10.000€.

Σε όλα αυτά ασφαλώς δεν υπολογίζονται μπόνους κατάκτησης στόχων, τα οποία ειδικότερα για τα τρόπαια εντός των τειχών θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Ενα σημαντικό μέρος του μπάτζετ των νταμπλούχων Ελλάδας θα δοθεί στους ατζέντηδες που μεσολάβησαν για τις μεγάλες συμφωνίες, ενώ αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα από την συμμετοχή του στο Eurocup (ταξίδια, διαμονή), το μπάτζετ ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ!

Χωρίς μάλιστα καν να τεθεί σύγκριση, το τμήμα του γυναικείου μπάσκετ του Ολυμπιακού αποτελεί σήμερα το πιο λαμπερό και ακριβό πετράδι της συλλογής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, πολύ πάνω για παράδειγμα από το ανδρικό βόλεϊ και το ανδρικό πόλο (μπάτζετ κοντά στις 550.000€ πέρυσι).

Το ύψος του είναι ενδεικτικό και των φιλοδοξιών που έχουν στον Πειραιά για να διακριθούν στην Ευρώπη και γιατί όχι να κατακτήσουν ακόμα και το τρόπαιο.

Μυθικό το μπάτζετ του Ολυμπιακού!