MENU

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ περνώντας την Μητροπόλεως στο ύψος της Αριστοτέλους, χτυπήθηκε από μία μηχανή και έπεσε στο δρόμο τραυματισμένος στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να αποφύγει το μοιραίο, αφού λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή!

Εκείνος υπήρξε ο πιο αγαπητός πρόεδρος του Δικεφάλου, συνδέοντας το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου, με τη "χρυσή" δεκαετία του '70. Υπό την ηγεσία του, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημά του το 1976. Στο τελευταίο ταξίδι του, τον συνόδεψε η σημαία του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Παντελάκης ήταν μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ από το 1954, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας για δέκα συναπτά έτη (1975-1984), ωστόσο ξεκίνησε την παραγοντική του καριέρα από την ομάδα μπάσκετ. Έγινε βοηθός εφόρου το 1954 και έφορος της ομάδας μπάσκετ το 1956, συνδυάζοντας την παρουσία του, με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1958-59.

Άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά, έχουν δηλώσει για τον Γιώργο Παντελάκη:

Τερζανίδης: "Το όραμα του οδήγησε στην επανάσταση του ΠΑΟΚ"

"Επί των ημερών του κάναμε την μεγάλη... επανάσταση του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη η πίκρα. Είχα έρθει από την Ελευθερούπολη, είχε γυρίσει ο Κούδας, φτιάχνονταν τότε ο ΠΑΟΚ και με το όραμα του κ. Παντελάκη δημιουργήθηκε μία μεγάλη ομάδα. Αξίζαμε περισσότερα από ένα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, πήραμε δύο Κύπελλα στις έδρες των αντιπάλων μας, πηγαίναμε κάθε χρόνο τελικό. Ήταν ο σκληρός παράγοντας που δούλευε για τον ΠΑΟΚ μόνο τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ τον ενδιέφεραν. Χτύπησε το κατεστημένο των Αθηνών, αντιστάθηκε στους Αθηναίους και γράφτηκε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου".

Ασλανίδης: " Ήταν στρατηγός, ήταν ο... Πάττον του ελληνικού ποδοσφαίρου":

"Για μένα δεν υπήρξε πρόεδρος, γεννήθηκε αρχηγός. Δεν έκανε για πρόεδρος γιατί δεν είχε την πολιτική που χρειάζονταν. Ήταν αρχηγός, στρατηγός. Δεν ξεχνάω πως μας μιλούσε, σαν στρατηγός προς τους στρατιώτες του. Ήταν ο... Πάττον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έφυγε με μεγάλη στεναχώρια γιατί τον προδώσανε, τον χτυπήσανε στην πλάτη άνθρωποι που έφερε αυτός στον ΠΑΟΚ .Όταν ήταν να φύγω από τον ΠΑΟΚ πήγα στα... ίσα και του μίλησα, δεν του άρεσε να μιλάς πίσω από την πλάτη του. Ήταν ντόμπρος, ευθύς άνθρωπος. Για το συμφέρον του ΠΑΟΚ έδινε τα πάντα".

Κούδας: "Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο"

"Ήταν ένας άνθρωπος που είχε αφήσει το στίγμα του. Κρατούσε χαμηλούς τόνους και με μυαλό ξυράφι ήταν πάντα μέσα στα γεγονότα. Δεν επιδίωκε την προβολή στα ΜΜΕ ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ήταν αγαπητός όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά σε όλες τις διοικήσεις των υπόλοιπων ελληνικών συλλόγων. Έδιωχνε τον κακό κόσμο που δημιουργούσε προβλήματα. Ήταν άνθρωπος που μπορούσες να συζητήσεις και μετά έφευγες με το αίσθημα ότι λειτουργεί για το συμφέρον της ομάδας.

Από 12 ετών όταν υπέγραψα το δελτίο μου στον ΠΑΟΚ ήταν παράγοντας. Έφορος αρχικά στο μπάσκετ και στην συνέχεια Γενικός Γραμματέας. Η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε και τελείωσε με τον Παντελάκη. Μόνο σε βιβλίο μπορώ να πω όσα έζησα με αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν ο πατέρας μας, μας προστάτευε και μας καθοδηγούσε. Για μας ήταν ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πάντα θα τον θυμάμαι με αγάπη. Είχαμε έρθει σε σύγκρουση για θέματα της ομάδας αλλά και προσωπικά θέματα. Η λογική του όμως ήταν να μην χρεώσει ποτέ τον ΠΑΟΚ Απλά ο άνθρωπος δεν ήθελε να χρωστάει σε κανέναν. Ο λόγος του ήταν συμβόλαιο".

Στις 3 Νοεμβρίου του 2016, παρουσία της επιτροπής εορτασμού 90 χρόνων πραγματοποιήθηκε, από τον Ιβάν Σαββίδη, η παρουσίαση της προτομής του Γιώργου Παντελάκη, ως φόρος τιμής σε έναν από τους ιστορικούς παράγοντες του ΠΑΟΚ.

Γιώργος Παντελάκης: Ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής πρόεδρος