MENU

Ο άνθρωπος έζησε έξι αιώνες πριν τον Χριστό, δηλαδή πριν τον χριστιανισμό και είχε προφητεύσει ότι θα έρθει ο Υιός του Κυρίου. Δεν ήρθε, όμως!

Ο Ιησούς ήρθε στη γη, και είπε ότι τον έστειλε o Θεός, όμως το εβραϊκό ιερατείο δεν μάσησε και γι' αυτό ακόμα περιμένει τον αληθινό Υιό. Οι ματσαράγκες χριστιανοί νταηλίκι αναγνώρισαν την προφητεία του Δανιήλ και τον αγιοποίησαν για πάρτη τους. Οι Εβραίοι που είναι στο περίμενε, ότι σήμερα, αύριο σίγουρα θα έρθει ο Υιός του Θεού, με το δίκαιό τους θεωρούν δικό τους τον Δανιήλ. Τον έχουν μέσα στους 4 μέγιστους προφήτες.

Έκανε μια ακόμα σοβαρή προφητεία ο Δανιήλ, ότι θα αναστηθούν οι νεκροί. Συνέβη τέτοιο πράμα; Όχι, βέβαια. Οι απατεώνες των θρησκειών, τουλάχιστον, δεν περίμεναν πρώτα να γίνει η Δευτέρα Παρουσία, δηλαδή να δικαιωθεί η πρόβλεψη του Δανιήλ και μετά να τον τοποθετήσουν στο πάνθεον των προφητών. Μια πρόβλεψη που αν την έπαιζαν οι μπουκ θα πάθαιναν την καταστροφή του Δράμαλη.

Μπουκάρει στην Ιερουσαλήμ ο βασιλιάς της Βαβυλωνίας Ναβουχοδονόσωρ, την πολιορκεί, την καταλαμβάνει και παίρνει αιχμαλώτους όσους χρειάζεται. Διατάζει να του φέρουν τα εβραιόπουλα από τις βασιλικές οικογένειες, που έχουν σπουδάσει στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη, για να διαλέξει τους πιο μπάνικους. Μέσα σ' αυτούς και ο Δανιήλ, που γρήγορα ανήλθε την ιεραρχία στην κυβερνητική μηχανή του κατακτητή. Πράγματι ο Εβραίος αποδείχθηκε σοβαρό και πιστό λαμόγιο του Ναβουχοδονόσορα. Και εξαιρετικός ερμηνευτής του ονείρων του βασιλιά.

Οι ρουφιάνοι στην αυλή του Ναβουχοδονόσορα συνέστησαν στο αφεντικό τους να φτιάξει νόμο σύμφωνα με τον οποίο για όλα να αποφασίζει ο ίδιος και να καταδικάζεται όποιος ζητάει οτιδήποτε απ' άλλον, ακόμα και από τον ίδιον τον Θεό. Στημένη δουλειά για να μπλέξουν τον Δανιήλ που είχε φθάσει στις ανώτερες θέσεις της Βαβυλώνας, αλλά παρέμεινε πιστός στην εβραιοφροσύνη του, στον Γιαχβέ.

Χαριτωμένη και η συνέχεια του παραμυθιού. Ο βασιλιάς, παρ' ό,τι συμπαθούσε και κυρίως εκτιμούσε τις υπηρεσίες του αξιωματούχου Δανιήλ, υποχρεώθηκε να τον στείλει στο λάκκο με τα λιοντάρια. Αυτή ήταν η ποινή για όσους προσεύχονταν στον Θεό και τον είχαν πιο πάνω από τον γήινο εξουσιαστή.

Μέχρι τότε ο Θεός έκανε το κορόιδο και άφηνε απροστάτευτο τον Δανιήλ. Όταν, όμως, ζόρισε η δουλειά ο παππούς έστειλε έναν άγγελό ο οποίος έδωσε εντολή στα λιοντάρια να μην πειράξουν τον προφήτη. Θαύμα! Δεν είναι καλός μόνον ο Θεός, αλλά και ο βασιλιάς. Ο οποίος δίνει εντολή να βγάλουν από το λάκκο τον Δανιήλ και να ρίξουν στα λιοντάρια τους ρουφιάνους του.

Αν έχει σημασία να το πουν κι αυτό. Τα λιοντάρια, και χωρίς να τα προτρέψει άγγελος Κυρίου, κατασπάραξαν τους ρουφιάνους του Δανιήλ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σε οίκο ανοχής το απίθανο

Το παραμύθι με τα λιοντάρια στο λάκκο