MENU

Ήταν 8 Νοεμβρίου του 2000 όταν η Γιουβέντους υποκλίθηκε για ακόμη μια φορά ενώπιον του Παναθηναϊκού, που φόρεσε ξανά το καλογυαλισμένο του ευρωπαϊκό κοστούμι για να υποτάξει την «Μεγάλη Κυρία» με σκορ 3-1.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, καθότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την πρόκριση, με το πλήθος στις κερκίδες να δείχνει τον δρόμο στην ομάδα του.

Το χορό των γκολ άνοιξε μόλις στο 7' ο Πάουλο Σόουζα, δίνοντας υπόσταση στο τρελό του όνειρο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από το… σπίτι του να αφήνει εμβρόντητο τον φαν ντερ Σαρ.

Την κακή παρένθεση του γκολ του Ινζάγκι στο 24’ φρόντισε γρήγορα να κλείσει ο σεληνιασμένος Νίκος Λυμπερόπουλος, που με μια αριστουργηματική… αλήτικη ποδιά, άφησε στήλη άλατος τον Ζάνκι, κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του Ολλανδού τερματοφύλακα.

Ο εορτάζων Άγγελος Μπασινάς έδωσε το καλύτερο δώρο στους οπαδούς του «τριφυλλιού», διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, προ του άρτι εισελθόντος, Ραμπούλα στο 58’ και σκορπώντας ντελίριο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Την ύστατη μαχαιριά στο κουφάρι των «μπιανκονέρι» έμπηξε ο Κριστόφ Βαζέχα στο 65’ με σουτ εντός περιοχής, αφού ο Νίκος Λυμπερόπουλος μοίρασε άλλη μια… σακούλα στον Ιουλιάνο, με όμορφη κοφτή ντρίμπλα.

Στο 68’ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με 9 παίκτες την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, με τον Παναθηναϊκό να συντηρεί το υπέρ του σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Έτσι, το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη προκρίθηκε ως δεύτερο στην επόμενη φάση των ομίλων με 8 βαθμούς, τερματίζοντας πίσω από την πρώτη Ντεπορτίβο που συγκέντρωσε 10, με την δε Γιουβέντους να μένει εκτός Ευρώπης, καθότι το Αμβούργο κατέλαβε το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, υπερέχοντας στην ισοβαθμία.

Παναθηναϊκός (Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Πάολο Σόουζα (46' Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (75' Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (81' Σιμπνιέφσκι), Φύσσας

Γιουβέντους (Αντσελότι): Φαν ντερ Σαρ, Φεράρα, Ο' Νιλ (60' Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ινζάγκι (63' Τρεζεγκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Ζάνκι (57' Ραμπούλα), Κοβάσεβιτς, Τακινάρντι

https://www.youtube.com/embed/LhaIxDorIAQ
Όταν ο Παναθηναϊκός ταπείνωσε την Γιουβέντους! (pics & vid)