MENU

Λίγες είναι οι φορές εκείνες στις οποίες ένας θρίαμβος μιας ομάδας στο Champions League, συνδέεται σχεδόν στον απόλυτο βαθμό με τον προπονητή της. Αυτό, φυσικά, στην περίπτωση της Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο μόνο αναπάντεχο δεν ήταν για πολύ απλούς λόγους.

Οι Ιταλοί αποτελούσαν για πολλά χρόνια την ομάδα που πάντα ξόδευε ίσως και τα περισσότερα από κάθε άλλον, μόνο και μόνο για να μπορέσει να βρεθεί στην κορυφή της Ιταλίας, αλλά δεν κατάφερναν ούτε αυτό, αν και τα σκάνδαλα που ξέσπασαν στη γείτονα χώρα αποτελεί μεγάλο ελαφρυντικό.

Όταν, λοιπόν, ο Μάσιμο Μοράτι εκμεταλλεύτηκε την ανοησία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να απολύσει τον Ζοσέ Μουρίνιο από την Τσέλσι, δεν το σκέφτηκε και πολύ και τον «έκλεισε» με συνοπτικές διαδικασίες. Ο στόχος του Πορτογάλου κάθε χρόνο είναι το Champions League, κάτι που το πέτυχε με τους Ιταλούς στις 22 Μαΐου του 2010, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου του Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο «Special One» κατάφερε να μια looser των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία χρόνια, να την μετατρέψει σε μια ποδοσφαιρική μηχανή που ήξερε ακριβώς πώς να κατακτά το αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Και μάλιστα, σε ένα καλοκαίρι που αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον καλύτερό του παίκτη, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα και να λάβει ως αντάλλαγμα τον Σάμουελ Ετό, εκτός από χρήματα.

Οι «νερατζούρι» στον τελικό εφαρμόζοντας σε σεμιναριακό επίπεδο τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, έφτασαν μάλλον σε μια άνετη επικράτηση επί των Βαυαρών με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο, που είχε πάει στο Μιλάνο για να δώσει επιθετικές λύσεις.

Εκείνο ήταν και ένα από τελευταία ματς του Μουρίνιο στον πάγκο της Ίντερ, καθώς λίγους μήνες αργότερα, επέστρεψε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να αναλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου τελικά δεν κατάφερε να κατακτήσει αυτός το δέκατο.

Για να φτάσει μέχρι την κορυφή το σύνολο των Σάμουελ, Λούσιο, Μαϊκόν, Μότα, Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό και φυσικά Ζανέτι, η Ίντερ απέκλεισε την Τσέλσι με τον Μουρίνιο να παίρνει εκδίκηση για την απόλυσή του.

Εν συνεχεία δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά στους ημιτελικούς κόντρα στην Μπαρτσελόνα υπερέβαλε... εαυτόν και απέκλεισε την ομάδα των Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μάλιστα, από το ματς στο «Καμπ Νου» θα μείνει αλησμόνητη η φωτογραφία που δείχνει τον Μουρίνιο να δίνει συμβουλές στο ημίχρονο στον Καταλανό τεχνικό, αλλά και στον πρώην παίκτη του.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Χάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Μπαντστούμπερ, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Αλτιντοπ (63' Κλόζε), Ολιτς (74' Γκόμεζ), ΜίλερΙΝΤΕΡ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Σάμουελ, Λούσιο, Κίβου (68' Στάνκοβιτς), Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (90'+ Ματεράτσι), Πάντεφ (79' Μουντάρι)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο (vid)