MENU

Σα σήμερα, 11 Ιανουαρίου το 1989, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο αποκαλούμενος και εθνάρxης, είχε πει μια κουβέντα που θεωρήθηκε «ιστορική». Μια ατάκα που είχε εντυπωσιάσει. Που είχε παίξει μέχρι σε σκετς στις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις.

«Η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο» ανακάλυψε ο κανονικός Καραμανλής, ο μακαρίτης. Το μπουρδέλο το είπε τρελοκομείο. Έτσι είναι. Το ποιοι είμαστε, το πως συμπεριφερόμαστε ως κοινωνία, κατά τον κουφό, δεν είναι θέμα μαλακίας, έστω φιλοσοφίας, αλλά ψυχασθένειας.

Νοέμβριο του 1982 βγήκε στην πιάτσα ο αποδυτηριάκιας και έλεγε τότε του Ανδρέα Παπανδρέου ότι είσαι πρωθυπουργός σε μπουρδέλο. Και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι είσαι η αντιπολίτευση του μπουρδέλου.

Να ξέρουμε τι λέμε. Τι θα πει είμαστε φρενοκομείο; Δεν κατάλαβα. Να πούμε και το άλλο. Ο Καραμανλής, πρωθυπουργός από το 1956 στην Ελλάδα, δεν έχει καμία ευθύνη για το αν είμαστε τρελάδικο ή, κωλοχανείο.

Με την ευκαιρία, μη ξεχάσω και το άλλο. Δολοφονήθηκε το Μάιο του 1963 ο βουλευτής της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης από το παρακράτος, από καθάρματα με την ευλογία κρατικών λειτουργών και ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής είχε αναφωνήσει: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».

Ο κανένας! Αυτή είναι η αλήθεια. Το μπουρδέλο δεν κυβερνάται από εκλεγμένο. Το ίδιο και το φρενοκομείο. Η Ελλάς είναι ακυβέρνητη. Επειδή αυτό γουστάρει ο λαός. Δεν κάνει κέφι κανέναν κυβερνήτη ο Έλληνας, παρά μόνο να τον παραμυθιάζει. Κι αν θέλει κράτος ο Έλληνας είναι μόνον για να του ζητάει. Κι όλοι οι πρωθυπουργοί, εθνάρχες και μη, πάνε πάσο με χίλια τον κόσμο, που έχει καλομάθει να του κάνουν πεοθηλασμό οι κυβερνήτες του. Από κοντά τσιμπούκια στον λαό κάνουν και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων.

Αυτή η κατάσταση του μπουρδέλου, φρενοκομείου για τον ιδρυτή της ΕΡΕ προχουντικά και μεταχουντικά της ΝΔ, που βόλεψε τους δανειστές να μας φορέσουν τα μνημόνια για 100 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Δαιμονισμένη λεσβιάρα, φλογερή επαναστάτρια

Φρενοκομείο είπε το μπουρδέλο