MENU

Πριν από 19 χρόνια το Τριφύλλι πέτυχε κάτι ανεπανάληπτο. Ενώ στις 25 Νοεμβρίου του 1987 είχε ταπεινωθεί στην Ουγγαρία από τη Χόνβεντ χάνοντας με 5-2 για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, κι ενώ προηγουμένως είχε αποκλείσει τη Γιουβέντους, στη ρεβάνς έκανε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί μέχρι σήμερα από ελληνική ομάδα.

Ποτέ ξανά ελληνική ομάδα δεν έχασε στο πρώτο παιχνίδι με τόσο μεγάλο σκορ, που στην ουσία έβαζε στοπ στις όποιες ελπίδες πρόκρισης, και στη ρεβάνς να καταφέρει να το ανατρέψει.

Ο Παναθηναϊκός του Βασίλη Δανιήλ, όμως, το έκανε κι αυτό και μπήκε ανάμεσα στις ομάδες που έχουν πετύχει τις κορυφαίες ανατροπές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Τα δύο γκολ του Σαραβάκου στη Βουδαπέστη ήταν εκείνα που έκαναν τους «πράσινους» να τα παίξουν όλα για όλα στη ρεβάνς.

Και τι κατάφεραν; Να είναι το παιχνίδι 2-0 στο ημίχρονο με τα δύο γκολ του Βλάχου (23',37') και να τους έχει δώσει μεγάλη ώθηση για το 2ο μέρος όπου και θα κρινόντουσαν όλα.

Εκεί, με το σπρώξιμο από 75.000 κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ήρθε ο Αντωνίου στο 55ο λεπτό να κάνει το 3-0 που έδινε την πρόκριση.

Το γκολ του Φίτος για το 3-1 στο 60' έκανε πολλούς να νομίζουν πως ο Παναθηναϊκός δεν θα καταφέρει τη μεγάλη ανατροπή αλλά κάπου εκεί ήρθε ξανά ο τεράστιος Δημήτρης Σαραβάκος για να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Στο 65ο λεπτό ο «Μητσάρας» έκανε την ασίστ για τον Μαυρίδη που έκανε το 4-1 με κεφαλιά, και στο 82' έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ντιστλ, που τον ανέτρεψε, η μπάλα στρώθηκε στον Μπατσινίλα που έσπρωξε την μπάλα σε κενή εστία για το θριαμβευτικό 5-1.

Στο 84΄ Καλιτζάκης και Φίτος αποβλήθηκαν εξαιτίας μία αψιμαχίας που είχαν, τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Εκεί οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν την Κλαμπ Μπριζ, με την οποία ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 στο ΟΑΚΑ, και ηττήθηκαν με 1-0 στο Βέλγιο.

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Ρότσα, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (72’ Καλιτζάκης)

Χόνβεντ (Μπέρταλαν Μπίτσκεϊ): Π. Ντιστλ, Σάλαϊ, Τσεχ, Λ. Ντιστλ, Φίτος, Κόβατς, Σίγκεσντι, Τσούχαϊ, Σας, Φόντορ (69’ Ρόμανεκ), Γκίμεσι

Σαν σήμερα: Η επική ανατροπή του Παναθηναϊκού με τη Χόνβεντ! (vids)