MENU

Ήταν 13 Ιουλίου του 2010 όταν ο Παναθηναϊκός, όντας νταμπλούχος Ελλάδας, είχε μία ακόμα αλλαγή στο τιμόνι της διοίκησής του.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ανέλαβε τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντικαθιστώντας τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος επέστρεψε στη θέση στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Όλοι, βέβαια, θυμούνται ότι στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε μπερδέψει ουκ ολίγες φορές τον Παναθηναϊκό με τον Συνασπισμό!

Για όσους δεν το θυμούνται, η επιλογή του κ. Κωνσταντόπουλου είχε γίνει από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ είχε βρει σύμφωνο και τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος είχε ενημερωθεί μια ημέρα πριν.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2010 ο 74χρονος, σήμερα, Νίκος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλλε γραπτώς την παραίτησή του:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αυτονόητη η παραίτησή μου. Εύχομαι την ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού, όπως την αξίζει η ιστορία και ο κόσμος του, με αγωνιστικές επιτυχίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την εξυγίανση του αθλήματος και την αντιμετώπιση της βίας».

Την ίδια ημέρα, ο Νικόλας Πατέρας και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχαν αρνηθεί τη δωρεά του 25% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς ήθελαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα γινόταν το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, καθώς η πολυμετοχικότητα έλαβε άδοξο τέλος τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ο Νικόλας Πατέρας επέστρεψε στην προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 8 Σεπτεμβρίου, και οι 3 μεγαλομέτοχοι μετά τη συνάντησή τους, είχαν μοιράσει την παρακάτω κοινή δήλωση:

«Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπαίνει σε μία νέα εποχή πολυμετοχικότητας. Οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Πατέρας και Βγενόπουλος, διευκρίνισαν όλα τα σημεία με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Επανέρχεται ως πρόεδρος της ΠΑΕ ο κ. Πατέρας, η δωρεά δεν έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε ότι η αύξηση του ποσοστού κατά 25% θα γίνει μέσα από αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει στη λήξη της περιόδου. Η τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί με συμμετοχή όλων. Ευχαριστούμε τον κύριο Κωνσταντόπουλο για την κάλυψη της προεδρίας».

Σαν σήμερα: Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ανέλαβε πρόεδρος του Παναθηναϊκού