MENU

Το 4-1 του πρώτου αγώνα των ημιτελικών, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους παίκτες του Φέρεντς Πούσκας να ελπίζουν για ανατροπή ενός τόσο μεγάλου σκορ.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε, σκόρπισε τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0, με δύο γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη (2', 54') και το κερασάκι στην τούρτα από τον Αριστείδη Καμάρα στο 63ο λεπτό.

«Ο όρκος που είχαμε κάνει στο δωμάτιο του Δομάζου, μας είχε κάνει θηρία. Πιο πολύ πεισμώσαμε, όταν είδαμε τυπωμένα τα φέιγ-βολάν των Γιουγκοσλάβων που έγραφαν "Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών: Ερυθρός Αστέρας - Άγιαξ"», τόνισε αργότερα ο Κώστας Ελευθεράκης!

Στην ιστορία έχει μείνει επίσης και η περιγραφή του Γιάννη Διακογιάννη στο 3ο γκολ από τον Καμάρα, αλλά και η υποστήριξη φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα της ΕΡΤ με τις θύμησες του Μίμη Δομάζου και του Αντώνη Αντωνιάδη:

http://www.youtube.com/embed/52unhMtpKN4?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου (90'), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης, Αθανασόπουλος (54')

Ερυθρός Αστέρας (Μίλιανιτς): Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς

Οι «σκιές», η Δέσποινα Παπαδοπούλου και η Χουντική προπαγάνδα

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις μεγάλες επιτυχίες, υπάρχει η τάση να αμφισβητείται από τον κόσμο.

Η ομολογία της συζύγου του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Δέσποινα, ότι ο αγώνας ήταν... πληρωμένος, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη τροφή σε εκείνους που αμφισβητούν την τεράστια επιτυχία των «πρασίνων».

Η εφημερίδα «Έθνος», όμως, φαίνεται πως αποκατέστησε την αλήθεια τον Νοέμβριο του 2014. Δημοσίευσε ένα απόρρητο έγγραφο που συντάχθηκε τον Μάιο του 1971 από την Κυβέρνηση της Χούντας με σκοπό να αποπλανήσει με ψευδείς και προπαγανδιστικές ειδήσεις.

Το 16σέλιδο αρχείο που συντάχθηκε -συγκεκριμένα- από το Αρχηγείο του Στρατού με ονομασία «Μηνιαίον δελτίο Ψυχολογικών Επιχειρήσεων - Διαφωτίσεως», ανέφερε στη σελίδα τα παρακάτω, με τίτλο «Ψίθυροι - Διαδόσεις - Φήμαι»:

α. Υφίστανται τάσεις υποτιμήσεως της δραχμής συνεπεία της κρίσεως του δολλαρίου.

β. Η νίκη του ΠΑΟ επί του Ερυθρού Αστέρος εξηγοράσθη αντί 3 εκατ. δραχμών.

γ. Ο ευμενώς προς την Εθν. Κυβέρνησιν συμπεριφερόμενος Ελληνικός και ξένος Τύπος χρηματοδοτείται υπό ταύτης.

δ. Υφίσταται διάστασις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Υπουργού Συντονισμού και των Γεν. Γραμματέων των Υπουργείων.

ε. Επίκειται η πτώσις ή ο ανασχηματισμός της Κυβερνήσεως (εντός του μηνός Ιουνίου).

Εις την νέαν Κυβέρνησιν θα περιληφθούν και τέως πολιτικοί.

ζ. Η Τράπεζα δεν χορηγεί εξοφλητικάς αποδείξεις προς τους αγρότας διά τα χρέη, τα οποία εχάρισεν η Κυβέρνησις.

η. Οι ανώτατοι Αξ/κοί του Ναυτικού δεν διάκεινται ευμενώς προς την Επανάστασιν.

θ. Μεταξύ του Προέδρου της Κυβερνήσεως και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε διαφωνία εις το θέμα της αντικαταστάσεως των Δημάρχων και του χρόνου διατηρήσεως της Επαναστάσεως, συνεπεία της οποίας ο κ. Πρωθυπουργός απεχώρησεν εκ του Υπουργικού Συμβουλίου και απέσχεν επί τριήμερον των καθηκόντων του. Τη επεμβάσει του Στρατού και ιδιαιτέρως του Αρχηγού των ΕΔ υπεχρεώθη όπως επανέλθη εις καθήκοντά του».

Σαν σήμερα: Το 3-0 του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα και η πρόκριση στο Γουέμπλεϊ (pics & vids)