MENU

Το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2008 περίπου 30.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» συγκεντρώθηκαν στο Πεδίον του Άρεως για να απαιτήσουν την αποχώρηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη από την ΠΑΕ.

Το κλίμα μύριζε... μπαρούτι αρκετά χρόνια, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι μετά τις ταπεινωτικές ήττες από τον Ολυμπιακό με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο και από τον ΟΦΗ με 4-1 στο «Παγκρήτιο».

Οι τοίχοι της Αθήνας ήταν ήδη γεμάτοι με συνθήματα κατά του Τζίγγερ, με πολλά εξ αυτών να καλούν τους φίλους του Παναθηναϊκού στο συλλαλητήριο, ενώ από κινητό σε κινητό μεταφερόταν και τα παρακάτω SMS: «13/4/2008: Ο Παναθηναϊκός σου σε χρειάζεται. Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 16:00» και «3/4/2008: Ο λαός του Παναθηναϊκού παίρνει την κατάσταση στα χέρια του».

Οι φίλαθλοι που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν μόνο από την Αθήνα, καθώς αρκετά ήταν τα πούλμαν που είχαν έρθει από την επαρχία, με ορισμένα εξ αυτών να έχουν εγκλωβιστεί στην Εθνική οδό, με τους υπεύθυνους του συλλαλητηρίου να τους περιμένουν και να καθυστερούν την έναρξή του για μία ώρα.

Αρκετοί ήταν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που ταξίδεψαν από Γερμανία και Αγγλία για να βρεθούν κι εκείνοι στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

http://www.youtube.com/embed/Aopw0paSL1Q?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Πριν την έναρξη της πορείας προς το γήπεδο της Λεωφόρου (σ.σ. στις 19:00 «πράσινοι αντιμετώπιζαν τον Άρη), εν μέσω συγκίνησης μίλησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Τάκης Λουκανίδης και Φραγκίσκος Σούρπης.

Οι παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού, εμφανώς φορτισμένοι ψυχολογικά δήλωσαν:

Λουκανίδης: «Πολύ συγκινητικό το θέαμα που βλέπουμε, κερδίζετε πάντα με τέτοιους αγώνες. Θέλω να δείξουμε ποιοι είμαστε, να κάνουμε μια ειρηνική πορεία, ενωμένοι, για το καλό της ομάδας. Πιστεύω οτι θα συγκινηθεί απ' όσα θα δει αυτός που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Γνώρισα τον κ. Βγενόπουλο και είναι ένας λαϊκός άνθρωπος σας εμάς, που θέλει το καλό του Παναθηναϊκού και να φτιάξει μια ομάδα που θα κυριαρχεί και θα χτυπάει κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Πιτυχούτης: «Κάποτε έκανα τον γύρο του θριάμβου στο Καραισκάκη, όμως απο τότε έχουν αλλάξει πολλά. Δίνετε το αίμα σας για τον Παναθηναϊκό, όμως Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ψυχές, όπως αυτή του παιδιού μας που χάθηκε στην Λαυρίου. Απο την μια σηκώνουμε την σημαία μας και απο την άλλη στον Σταυρό μας. Κύριε Βαρδινογιάννη, κύριοι διοικούντες, δεν είναι λεφτά ο Παναθηναϊκός, δεν είναι σούπερ μάρκετ. Διώχνετε τον κόσμο απο το γήπεδο και είναι σαν να διώχνετε τα παιδιά σας απο το σπίτι»

Βασικό σύνθημα το «Τζίγγερ πούλα», ενώ τα περισσότερα πανό που κρατούσαν οι «πράσινοι» οπαδοί είχαν το πρόσωπο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στα οποία τον αποκαλούσαν «αμέτοχο», «μη Παναθηναϊκό» και άλλα πολλά. Ένα εξ αυτών έγραφε χαρακτηριστικά: «Τζίγγερ είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη!», εμπνευσμένο από το... hit της εποχής της Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Γύρω στις 18:30 οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σταμάτησαν στο ύψος της Λουκάρεως και φώναζαν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού. Όσοι εξ αυτών είχαν εισιτήριο άρχισαν να πηγαίνουν προς το γήπεδο για το παιχνίδι με τον Άρη, μετά από υπόδειξη της Αστυνομίας, η οποία παρακολουθούσε διακριτικά όλη τη διαδικασία του συλλαλητηρίου.

http://www.youtube.com/embed/YEKrRQsH4ds?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σαν σήμερα: Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη (pics & vids)