MENU

Το «τριφύλλι» στις 3 Απριλίου του 2002 άνθισε ξανά κι έπαιξε σαν Panathinaikos για ακόμη μία φορά τη σεζόν 2001-02.

Το κάστρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έμεινε απόρθητο για 8ο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι εκείνη τη χρονιά, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει Σλάβια Πράγας (1-0 προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ), Μαγιόρκα (2-0), Άρσεναλ (1-0), Σάλκε (2-0) και Σλάβια Πράγας (2-1), ενώ είχε έρθει ισόπαλος με Πόρτο (0-0) και Ρεάλ Μαδρίτης (2-2).

Στο ματς με την Μπαρτσελόνα η ομάδα του Σέρχιο Μαρκαριάν είχε ραντεβού με την ιστορία, στην προσπάθειά της να φτάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για 4η φορά στην ιστορία της.

Υπέταξε τον Ριβάλντο και την παρέα του

Το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Παναθηναϊκού, με την τύχη να του χαμογελάει σε ορισμένες φάσεις που τη χρειάστηκε.

Φάση του ματς είναι εκείνη στο 73ο λεπτό, με τον Ριβάλντο να στοπάρει και να πλασάρει αριστοτεχνικά στην απέναντι γωνία, με τον Νικοπολίδη να κάνει μία από τις καλύτερες επεμβάσεις της καριέρας του, κρατώντας το 0-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κόλκα έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε ένα αυστηρό πέναλτι σε τάκλιν του Αμπελάρδο που φαίνεται να βρίσκει πρώτα την μπάλα.

Ο Μπασινάς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν πέταξε στα σκουπίδια τη «χρυσή» ευκαιρία. Έστειλε στην απέναντι γωνία τον Μπονάνο για το 1-0, με τις 17.000 χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες της Λεωφόρου, αλλά και τους απανταχού «πράσινους» φιλάθλους, να ταξιδεύουν στον 7ο ουρανό μέσα σε ένα... νανοσεκόντ!

Ο μέσος του «τριφυλλιού» λίγο έλειψε στο 87' να κάνει το 2-0 αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αργεντινού τερματοφύλακα.

«Όλε» και με... φόρα στη Βαρκελώνη!

Τα «Όλε» που έγιναν σήμα-κατατεθέν εκείνη τη χρονιά στη Λεωφόρο έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο Καμπ Νόου έξι ημέρες αργότερα... Εκεί, η «πόρνη» μπάλα τον πούλησε στο τέλος.

Αναλυτικά για το βράδυ της 9ης Απριλίου, σε έξι μέρες!

Παναθηναϊκός (Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Κυργιάκος, Σάριτς, Φύσσας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60' Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (74' Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου (90' Βόκολος)

Μπαρτσελόνα (Ρεσάκ): Μπονάνο, Φρανκ Ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Πουγιόλ, Ρόσεμπακ (72' Ριβάλντο), Κοκού (54' Τσάβι), Γκάμπρι, Κόκο (68' Ράιζινγκερ), Όφερμαρς, Τιάγκο Μότα, Κλάιφερτ

«Όχι ο Μπασινάς!»

Η ατάκα που «έγραψε» και έγινε... viral εκείνη την εποχή, ήταν το «όχι ο Μπασινάς, όχι ο Μπασινάς» και το «τι λες τώρα» του Λορέντζο από το ριάλιτι «Bar», ο οποίος έβλεπε το παιχνίδι και εκλιπαρούσε να μην το εκτελέσει ο Μπασινάς επειδή είχε χάσει δύο πέναλτι εκείνη τη σεζόν. Ένα με τη Σλάβια Πράγας στο πρώτο παιχνίδι της Γ' προκριματικής φάσης στις 8 Αυγούστου, και με την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι στις 16 Οκτωβρίου για τη φάση των ομίλων.

Σαν σήμερα: Ο Παναθηναϊκός υπέταξε την Μπαρτσελόνα! (pics & vids)