MENU

Ήταν 17 Μαρτίου του 1999, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ για το 2ο παιχνίδι των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στη ρεβάνς του 2-1 του Τορίνο.

Το γκολ-πέναλτι του Νινιάδη στην τελευταία φάση του πρώτου παιχνιδιού έδωσε τεράστιες ελπίδες για ανατροπή στην Αθήνα.

Οι ελπίδες αυτές μετατράπηκαν σε «ερυθρόλευκο»... ποταμό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν με φοβερή αυτοπεποίθηση.

Πρώτα ο Τζόρτζεβιτς και λίγο αργότερα ο Γκόγκιτς, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους Ιταλούς. Στο 13' το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά», παρά τη βροχή, στο 1-0 από την κεφαλιά του Γκόγκιτς μετά από εκπληκτική σέντρα του Γεωργάτου. Το γκολ του Σέρβου έδινε σκορ πρόκρισης στους Πειραιώτες και οι παλμοί όλων είχαν φτάσει στο... κόκκινο!

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έκανε ακόμη μία φοβερή σέντρα, μετά από άδειασμα αντιπάλου και κλειστή ντρίμπλα, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του Αμανατίδη έπεσε πάνω στον Ραμπούλα που αρνήθηκε το 2-0 στο 62ο λεπτό.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έμοιαζε να είναι πιο κοντά από ποτέ, αλλά ο... αέρας, ο Ελευθερόπουλος και ο Κόντε είχαν άλλη άποψη. Πέντε λεπτά πριν τα 90', ο Μπιριντέλι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έμοιαζε να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι, ο κόντρα άνεμος μπέρδεψε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που πραγματοποίησε άστοχη έξοδο, ο Ιντσάγκι τσίμπησε την μπάλα και ο Κόντε σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Το σκορ έμεινε μέχρι τέλος και ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ στην ιστορία του να φτάσει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Από τότε, μπορεί να πέρασαν 17 χρόνια και οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν συνεχή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. με εξαίρεση μία χρονιά), αλλά ποτέ ξανά δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταΐδης, Αμανατίδης (89' Αλεξανδρής), Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (89' Λουτσιάνο), Πουρσανίδης, Καραπιάλης (78' Αμπονσά), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς

Γιουβέντους (Αντσελότι): Ραμπούλα, Μοντέρο, Ιουλιάνο, Εσνάιντερ (69' Αμορούζο), Μίρκοβιτς (83' Μπιριντέλι), Ντι Λίβιο, Κόντε, Ντεσάν, Ντάβιντς, Ζιντάν (89' Τακινάρντι), Ιντσάγκι

http://www.youtube.com/embed/iXtHGDLTbSU?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Σαν σήμερα: Ο... άτιμος αέρας έκλεψε το όνειρο του Ολυμπιακού (pics & vid)