MENU

Οι «πράσινοι» υποδέχονταν την Γιουβέντους για την 6η αγωνιστική της 1ης φάσης των ομίλων (σ.σ. τότε αντί για νοκ άουτ στους «16» υπήρχε 2η φάση ομίλων) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και ήθελαν μόνο νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Όλα ξεκίνησαν κάτι παραπάνω από ιδανικά. Στο 7ο λεπτό ο Πάολο Σόουζα είχε μία... μαγική έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, αιφνιδίασε τον Φαν ντερ Σαρ και έκανε το 1-0.

Το Ολυμπιακό Στάδιο «πήρε φωτιά» και παρά την ισοφάριση του Ινζάγκι στο 24ο λεπτό, η ομάδα του -εορτάζων- Άγγελου Αναστασιάδη σου έδινε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

Η απίστευτη ποδιά του «Λύμπε»

Μία από τις εικόνες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, εκτός του γκολ του Σόουζα, είναι η ποδιά του Λυμπερόπουλου -με τακουνάκι- στον Ζάνκι (σ.σ. και όχι στον Φεράρα όπως πολλοί είχαν συνηθίσει τότε να λένε).

Ο Καλαματιανός φορ άφησε άγαλμα τον Ιταλό αμυντικό, έκανε την κοφτή τρίπλα στον Φαν ντερ Σαρ, με τον Ολλανδό να τον ανατρέπει και να βλέπει την κόκκινη κάρτα (σ.σ. 2η κίτρινη).

Ο δρόμος πλέον ήταν ορθάνοιχτος για το Τριφύλλι, την εκτέλεση ανέλαβε ο -επίσης εορτάζων- Άγγελος Μπασινάς και δεν αστόχησε απέναντι από τον «κρύο» Ραμπούλα! 2-1 στο 58' για τον Παναθηναϊκό και αυτό που συνέβαινε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ μόνο με σεισμό μπορεί να παρομοιαστεί!

Ο «Λύμπε» όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 65ο λεπτό κάνει ακόμα μία μοναδική ντρίπλα στον Ιουλιάνο, βγάζει μόνο του τον Βαζέχα, με τον Πολωνό κίλερ να στέλνει την μπάλα να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία του Ραμπούλα γράφοντας το τελικό 3-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αποβλήθηκε και αυτός βλέποντας τη 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να μείνει με 9 παίκτες.

Το Τριφύλλι έδειξε σεβασμό στη «Γηραιά Κυρία» και δεν πίεσε για περισσότερα τέρματα, κάνοντας πασούλες στο δικό του μισό για τα επόμενα λεπτά του αγώνα.

Η Γιουβέντους έμεινε εκτός Ευρωπης, το Αμβούργο βγήκε 3ο και συνέχισε στο ΟΥΕΦΑ, με τον Παναθηναϊκό (8 βαθμούς) και την Ντεπορτίβο (10) να περνούν στη 2η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παναθηναϊκός (Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Πάολο Σόουζα (46' Γκαλέτο), Γκούμας, Βαζέχα (75' Βλάοβιτς), Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης (81' Σιμπνιέφσκι), Φύσσας

Γιουβέντους (Αντσελότι): Φαν ντερ Σαρ, Φεράρα, Ο' Νιλ (60' Μπιριντέλι), Πεσότο, Κόντε, Ινζάγκι (63' Τρεζεγκέ), Ντελ Πιέρο, Ιουλιάνο, Ζάνκι (57' Ραμπούλα), Κοβάσεβιτς, Τακινάρντι

https://vid.me/e/DdNr?stats=1&tools=1
Οι «μάγοι» Σόουζα και «Λύμπε» πέταξαν εκτός την «Γιούβε» (pics & vid)