MENU

Πριν από 11 χρόνια ακριβώς, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Άρσεναλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άρσεναλ εκείνης της εποχής ήταν η καλύτερη όλων των εποχών, καθώς ήταν αήττητη για 49(!) συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League, η λεγόμενη ομάδα των «Invicibles» που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν (2003-04)!

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στο μεγαθήριο του Λονδίνου. Υπήρχαν βέβαια στιγμές στην αναμέτρηση που η Άρσεναλ «έκρυβε» την μπάλα, όπως στα δύο γκολ που πέτυχε με τους Λιούνγκμπεργκ (18') και Ανρί (74').

Στο ενδιάμεσο, όμως, συνέβη το απίθανο. Ο Σκάτσελ στο 65' βγάζει την ψιλοκρεμαστή μπαλιά για τον Ολισαντέμπε, ο Λέμαν βγαίνει εκτός περιοχής και απομακρύνει με το κεφάλι, και κάπου εκεί έρχεται το... πόδι του Θεού Έκι. Λίγα μέτρα από το πλάγιο πλασάρει την μπάλα στον αέρα και της δίνει τα τέλεια φάλτσα και τη στέλνει στα δίχτυα. Ούτε στο Playstation τέτοια γκολ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει ψηφιστεί ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέχεια, όπως είπαμε, η Άρσεναλ πήρε ξανά το προβάδισμα με τον Ανρί, ο οποίος πανηγύρισε κοιτώντας επίμονα τη Θύρα 13. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Γάλλος αστέρας δικαιολόγησε τον πανηγυρισμό του, τονίζοντας πως άκουγε ρατσιστικά συνθήματα από την κερκίδα.

Οι «πράσινοι» όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Χτύπησαν στο 82ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο. Ποιον άλλον από τον αγαπημένο «Μανωλάκη» της πράσινης εξέδρας. Ο Ολισαντέμπε με καρφωτή κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής, έπειτα από κόρνερ του Μπασινά, έγραψε το τελικό 2-2 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης του Τριφυλλιού για την επόμενη φάση.

Κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό, καθώς τερμάτισε 3ος με 9 βαθμούς, η Άρσεναλ 1η στην ισοβαθμία με την Αϊντχόφεν με 10 βαθμούς, και η Ρόζενμποργκ τελευταία με 2. Οι Νορβηγοί μάλιστα ήταν αυτοί που «έκοψαν» την πρόκριση από τον Παναθηναϊκό, καθώς την προτελευταία αγωνιστική ισοφάρισαν στο τέλος σε 2-2 και στέρησαν τη νίκη που έδινε το εισιτήριο της επόμενης φάσης...

Παναθηναϊκός (Ζντένεκ Σκάζνι): Χαλκιάς, Μόρις, Γκούμας, Γκονζάλες (91' Σαπάνης), Κυργιάκος, Κωνσταντίνου (64' Ολισαντέμπε), Μπασινάς, Μίτου (77' Επαλέ), Βύντρα, Σκάτσελ, Κωνσταντινίδης

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Λέμαν, Άσλεϊ Κόουλ, Πιρές, Λιούνγκμπεργκ, Ρέγιες, Λαουρέν, Ανρί, Φάμπρεγας, Εντού, Κάμπελ, Τουρέ

Το «εξωγήινο» γκολ του Έκι στο 2-2 με την Άρσεναλ! (pics & vids)