MENU

Στα δύο περίπου χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μίτσελ έχει έρθει σε σύγκρουση με αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. 

Ο Ισπανός τεχνικός άλλωστε από την πρώτη στιγμή έδειξε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε θέματα πειθαρχίας θυσιάζοντας για αυτόν τον λόγο ποδοσφαιριστές που αγωνιστικά έκαναν πολύ καλά την δουλεια τους. Ο Ιμπραϊμ Αφελάϊ είναι η τελευταία χρονικά ανοικτή κόντρα του Ισπανού τεχνικού με τον Ολλανδό να μετράει πλέον μέρες στην ομάδα καθώς είναι ξεκάθαρο πως μαζί με τον Μίτσελ δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο Ρέντη. 

Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Γιατί ο Μίτσελ αποφάσισε με τον πλέον ηχηρό τρόπο να «τελειώσει» τον Ολλανδό; Από την αρχή της σεζόν ο Μίτσελ έβλεπε μια υπεροψία στην συμπεριφορά του Αφελάϊ. Το επεισόδιο όμως που συνέβη την επομένη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη ήταν αυτό που αποτέλεσε το σημείο μηδέν στις σχέσεις των δύο ανδρών. Τι έγινε; 

Οι παίκτες ζήτησαν από τον Μίτσελ να μην βγουν στο γήπεδο για αποθεραπεία αλλά να μείνουν μέσα κάνοντας μασάζ, πισίνα και τα σχετικά με τον Ισπανό να το δέχεται. 

Ο Αφελάι, μαζί με άλλους τρεις παίκτες της ομάδας βγήκε στο γήπεδο για να κάνει αποθεραπεία με τον Μίτσελ να τον φωνάζει για να του κάνει παρατηρήσεις. «Άλλα σου είπα να κάνεις (σ.σ. εννοούσε στο ντέρμπι) και άλλα έκανες» του είπε ο Μίτσελ για να πάρει σκληρή απάντηση από τον Ολλανδό. 

«Μάζεψε αυτό το... (σ.σ. εδώ χρησιμοποίησε μια βαριά διεθνή έκφραση που δεν γράφεται...) που έχεις φτιάξει και μετά να μου κάνεις εμένα παρατηρήσεις. Δες γιατι η ομάδα δεν παίζει μπάλα, εγώ είμαι επαγγελματίας και βγήκα να κάνω αποθεραπεία στο γήπεδο». Ακολούθησε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ένας έντονος διάλογος για λίγα λεπτά ανάμεσα σε Μίτσελ και Αφελάι. Λίγοι το κατάλαβαν. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το χρονικό

Ο Αφελάι παρότι παίζει βασικός στα ματς με Γιουβέντους στο Τορίνο και ΠΑΟΚ μπαίνει σε δυσμένεια από τον Μίτσελ. Την ίδια ώρα το κλίμα για τον Ισπανό γίνεται βαρύ στην ομάδα λόγω των αποτελεσμάτων, κινδυνεύει με απόλυση. Η νίκη στη Λιβαδειά, με τον Αφελάι κορυφαίο, τον κρατάει στον πάγκο του Ολυμπιακό. Στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο ο Ολλανδός ξεκινάει βασικός χωρίς να κάνει καλή εμφάνιση. 

Γίνεται αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και φεύγει φανερά νευριασμένος για τα αποδυτήρια χωρίς να ρίξει ματιά στον πάγκο. Ο Μίτσελ έχει πλέον αποφασίσει οριστικά. Τον αφήνει εκτός αποστολής για τη Μυτιλήνη, τον «καρφώνει» στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου και λίγες μέρες μετά στα Ισπανικά ΜΜΕ. Η επιστροφή την Δευτέρα στο Ρέντη ήταν και το τελειωτικό «χτύπημα». Το πρώτο πράγμα που κάνει ο Μίτσελ είναι να φωνάξει στο γραφείο του τον Αφελάι. 

Τα λένε για λίγα λεπτά οι δύο τους και στην συνέχεια αφού είναι όλοι οι παίκτες μαζεμένοι στο γυμναστήριο ο Ισπανός εμφανίζεται για να τους χαιρετήσει όλους δια χειραψίας. Όλους; Όχι όλους. Τον Αφελάι δεν τον χαιρετά μπροστά σε όλη την ομάδα, προφανώς θέλοντας να στείλει το μήνυμα. Και όσοι δεν το κατάλαβαν ή δεν το πρόσεξαν το πήραν βλέποντας αμέσως μετά τον Ολλανδό να πηγαίνει να προπονείται μόνος του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η προσβολή Αφελάι και η εκδίκηση Μίτσελ