MENU

Την τελευταία πενταετία, τουλάχιστον, φαίνεται πως η... μοίρα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι στον προπονητή της ομάδας που κατακτά κάθε Μάιο το Τσάμπιονς Λιγκ. καθώς αυτός δεν έχει καταφέρει να μείνει στην ίδια ομάδα για την επόμενη σεζόν για διάφορους λόγους... 

Η αρχή έγινε το 2010 με τον Ζοζέ Μουρίνιο να οδηγεί την Ίντερ στην κατάκτηση του τροπαίου και μία εβδομάδα αργότερα να ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει στον πάγκο της Ρεάλ. 

Το 2011 ήταν η σειρά του Πεπ Γουαρδιόλα να πανηγυρίσει με τη Μπαρτσελόνα και εντός των επόμενων δώδεκα μηνών να εγκαταλείψει τον πάγκο των Καταλανών και να μείνει εκτός για έναν χρόνο για να φορτίσει μπαταρίες. 

Το 2012 ο αρχικά τυχερός και κατόπιν... άτυχος ήταν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος σήκωσε το Κύπελλο με την Τσέλσι και απολύθηκε έξι μήνες μετά. 

Την επόμενη χρονιά ο Γιουπ Χάινκες οδήγησε τη Μπάγερν Μονάχου στον τελικό και στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και αμέσως μετά αποφάσισε να αποσυρθεί. 

Πέρυσι, ο Κάρλο Αντσελότι έγραψε και το δικό του όνομα στην ιστορία της Ρεάλ οδηγώντας την στο Δέκατο πρωτάθλημα Ευρώπης και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από την ομάδα. 

Και τώρα το ερώτημα που τίθεται είναι απλό... Λουίς Ενρίκε η Μασιμιλιάνο Αλέγκρι; Ποιός θα σηκώσει το τρόπαιο φέτος και θα μπει αυτόματα στη διαδικασία... αποχώρησης; Εκτός αν «σπάσει» η κατάρα... 

O Αντσελότι και η... κατάρα του Τσάμπιονς Λιγκ (pics)