MENU

Είτε αυτό λέγεται Κρητική, είτε Αθηναϊκή βεντέτα, το ότι οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο των τελευταίων χρόνων, αποτελεί μια πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό των παραπάνω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει αντιδράσει έντονα για τη προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια τόσο του ΟΦΗ όσο και του Πανιωνίου, προκειμένου να πάρουνε παράταση χρόνου για τα χρέη που έχουν προς φυσικά πρόσωπα (αποφεύγοντας περιπτώσεις όπως αυτή τις Νίκης Βόλου).

Επειδή όμως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια δεν προβλέπεται και θεωρείται σίγουρο ότι αν είχε επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο ο Παναθηναϊκός για τα δικά του χρέη θα το είχε πληρώσει πολύ ακριβότερα από το πραγματικό τίμημα που υπάρχει σε πρώην αθλητές και προπονητές, στο τριφύλλι έχουν ζητήσει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αυτές δεν είναι άλλες από την αποβολή των συγκεκριμένων ομάδων από το πρωτάθλημα. Και αν ο Πανιώνιος προσπαθεί να βρει μια φόρμουλα τακτοποίησης των χρεών, ο ΟΦΗ μέχρι στιγμής εμφανίζεται αρκετά πιο αδιάλλακτος.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι λίγες ώρες πριν από τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ ο πρόεδρος του Τριφυλλιού, Γιάννης Αλαφούζος, είχε πει στη Παναθηναϊκή Συμμαχία, ότι μας ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ εμείς κάνουμε τεράστιες θυσίες και ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για να τακτοποιήσουμε παλιές οφειλές, κάποιες άλλες ομάδες (φωτογραφίζοντας τον ΟΦΗ) παίζουν στο πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικές κυρώσεις και δεν πληρώνουν τίποτα.

Βέβαια η “αγάπη” αυτή δεν είναι μονόπλευρη, με την ομάδα της Κρήτης μέσω ανακοίνωσης της, προ μηνών να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του Παναθηναϊκού και να ζητά να γίνει θέμα στη συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ το κατά πόσο είναι νόμιμος ο τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός διαθέτει τα εισιτήρια του και αν φορολογείται το έξτρα ποσό που πάει για ενίσχυση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Σε όλα αυτά έρχεται και ο Στάθης Ταυλαρίδης ο οποίος εκτός από φίλαθλος του Παναθηναϊκού, εκτός από πρώην παίκτης της Άρσεναλ, εκτός από ψηλός και δυνατός αμυντικός και τα σχεδόν 35 χρόνια που κρύβει χάρη στην εξαιρετική του φυσική κατάσταση, έχει και μια ακόμα ιδιαιτερότητα. Ο Ταυλαρίδης είναι ένας από τους παίκτες που χρωστάει χρήματα ο ΟΦΗ και έχει κάνει ήδη προσφυγή εναντίων της Κρητικής ομάδας.

Ο ΟΦΗ έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μετράει άλλες δυο “φρέσκες” προσφυγές, όπως αυτές του Σα Πίντο και του Ντούντου. Αν μάλιστα δε προχωρήσει το deal με τους Ιταλούς που προσπαθεί να φέρει ο Γκατούζο (προπονητής της ομάδας), το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τη παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Η μεταγραφή αυτή, δείχνει ότι ο παίκτης θα έχει ένα ακόμα λόγο ώστε να μην είναι ιδιαίτερα συναινετικός στα χρήματα που του οφείλονται και να μην συμφωνήσει είτε στο να τα πάρει αισθητά μειωμένα, είτε να τα πάρει με τεράστια χρονική καθυστέρηση, αλλά αντίθετα να προχωρήσει αυτό το θέμα μέχρι τέλους...

Τελεία και παύλα, τον ΟΦΗ θέλει ...Ταύλα!