MENU

Η εικόνα του συγκλονισε και έκανε τον γύρο του κόσμου. Ολόκληρο... κίνημα δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρεθεί το παιδί από το Ιράκ που ονειρευόταν, αλλά δνε μπορούσε να έχει μια φανέλα του ειδώλου του. Ποιο ήταν αυτό το παιδί; Που ζούσε; Κανένα τέτοιο στοιχείο δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από την φωτογραφία. Απλά μια εικόνα και τίποτα άλλο. Άρχισαν οι εικασίες και οι... απάτες.

Όπως μετέδωσε την Δευτέρα το Kurdistan24tv, το παιδί ονομάζεται Χοίντ και ζει στο Ντοχούκ του Κουρδιστάν, ενώ η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από δύο χρόνια. Το Kurdistan24tv δημοσίευσε και βίντεο στο οποίο μιλά ο πιτσιρικάς και φυσικά δηλώνει φανατικός οπαδός του Μέσι. Το ίδιο μέσο αποκάλυψε ότι ο πατέρας του μικρού πολεμά κόντρα στους τζιχαντιστές της ISIS. Λίγες ώρες αργότερα η είδηση διαψεύστηκε, καθώς... ειδικοί άρχισαν να αναλύουν την εικόνα του Χοΐντ και αυτή του πιτσιρικά με την γυρισμένη πλάτη για να διαπιστώσουν ότι τα... αυτιά του είναι πιο πεταχτά και να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για στημένο ρεπορτάζ με στόχο τη δημοσιότητα.

Λίγες ώρες μετά από αυτή την διάψευση, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του πραγματικού (;) πιτσιρικά, ο οποίος λέγεται Μουρταζά Αχμαντί και ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του Αφγανιστάν. Την ταυτότητα του νεαρού αποκάλυψε ο μεγαλύτερος αδερφός του, Χαμαγιούν, με σχετικό ποστάρισμα στο Τwitter. Τι θα κάνει τώρα ο Μέσι; Ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ότι αφορά τα παιδιά, σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ, θα περιμένει μερικές ημέρες ώστε να εξακριβωθεί ότι το παιδί από το Αφγανιστάν είναι όντως αυτό που είχε φτιάξει τη φανέλα με την πλαστική σακούλα. Δεν αποκλείεται σύντομα να βρεθεί στο «Καμπ Νου» και να συναντήσει από κοντά τον Αργεντινό κάνοντας πραγματικότητα το όνειρόν του.

https://t.co/KeZCJytyld
Αλήθεια ή απάτη; Η φανέλα του Μέσι και το παιδί με την πλαστική σακούλα (pics)