MENU

Η απόφαση της Ολομέλειας πιθανότατα θα εκδοθεί εντός της ημέρας καθώς αυτήν την ώρα οι σύμβουλοι της Επικρατείας, υπό τον πρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο διασκέπτονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Παρών» στη σημερινή συζήτηση ήταν και παρατηρητής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Αναφέρονται σε παράνομο περιορισμό του αριθμού των αδειών σε 7, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ε.Ε. και την ΕΣΔΑ, καθώς ουδεμία επιστημονική μελέτη προηγήθηκε και οι παραδοχές στις οποίες στηρίχθηκε ο αριθμός επτά είναι εσφαλμένες.

Υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ.

Μάλιστα, επεσήμαναν ότι δεν διασφαλίζονται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.

Πηγή: efsyn

Εντός της ημέρας η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες